GRČKA MUSAKA Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja
Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.
Potrebno je
- 3 patlidžana
- 500 g mlevenog mesa (govedina ili jagnjetina)
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 400 g paradajz sosa
- 300 g krompira
- 500 ml bešamel sosa
- Maslinovo ulje
- So, biber, cimet, peršun
Priprema
Operite patlidžane, isecite ih na kolutove i posolite. Ostavite da odstoje kako bi ispustili vodu. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckani crveni i beli luk. Dodajte mleveno meso, posolite, pobiberite i kuvajte dok ne porumeni. Dodajte paradajz sos i cimet, kuvajte još nekoliko minuta. U međuvremenu, krompir skuvajte i isecite na tanke kolutove. U vatrostalnu posudu stavljajte red krompira, red patlidžana, red mesa i prelijte bešamel sosom. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, završite sa bešamelom. Pecite musaku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT ZA GRČKU MUSAKU Posle njega, zaboravićete na sve ostale
Zasitna i preukusna, za savršen vikend ručak.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje se pravi lako a govori 5 jezika
Osvojiće vas a prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
GRČKA MUSAKA SA PLAVIM PATLIDŽANOM Polovina se pojede dok je još u plehu
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)