GRČKA MUSAKA Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja
Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.

Potrebno je
Možda vas zanima:

GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje se pravi lako a govori 5 jezika
Osvojiće vas a prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA MUSAKA OD PEČURAKA Klasik na drugačiji način, prste da poližete
Ako volite klasičnu musaku, ovu od pečuraka ćete obožavati.

GRČKA MUSAKA Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Oduševiće vas na prvi zalogaj.

SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
- 3 patlidžana
- 500 g mlevenog mesa (govedina ili jagnjetina)
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 400 g paradajz sosa
- 300 g krompira
- 500 ml bešamel sosa
- Maslinovo ulje
- So, biber, cimet, peršun
Priprema
Operite patlidžane, isecite ih na kolutove i posolite. Ostavite da odstoje kako bi ispustili vodu. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckani crveni i beli luk. Dodajte mleveno meso, posolite, pobiberite i kuvajte dok ne porumeni. Dodajte paradajz sos i cimet, kuvajte još nekoliko minuta. U međuvremenu, krompir skuvajte i isecite na tanke kolutove. U vatrostalnu posudu stavljajte red krompira, red patlidžana, red mesa i prelijte bešamel sosom. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, završite sa bešamelom. Pecite musaku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Poslužite toplo.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.

POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.

KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za prave gurmane
Dodajte sos ili prilog po želji.

MAFINI SA KROMPIROM Drugačiji, a preukusni i uspevaju svima
Služite uz jogurt ili prilog po želji.
Komentari (0)