MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.

musaka sa krompirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • krompir
  • začini

Za preliv:

  • 1 jaje
  • malo mleka

Način pripreme:

Rernu zagrejte na 230 stepeni. Na tiganju sa malo ulja propržite sitno seckan crni luk. Dodajte mleveno meso i pržite. Posolite i pobiberite. Začinite po ukusu. Krompir oljuštite i operite, pa isecite na deblje kolutove. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Preko krompira sipajte polovinu mesa pa opet red krompira. Dodajte drugu polovinu mesa, pa završite sa krompirom. Nalijte malo vode i pokrijte aluminijumskom folijom. Na par mesta viljuškom probušite foliju. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Zatim, skinite foliju, pa prelijte umućenom smesom umutite jaja sa mlekom. Smanjite temperaturu na 200 stepeni, pa pecite musaku još pola sata. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading