MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- krompir
- začini
Za preliv:
- 1 jaje
- malo mleka
Način pripreme:
Rernu zagrejte na 230 stepeni. Na tiganju sa malo ulja propržite sitno seckan crni luk. Dodajte mleveno meso i pržite. Posolite i pobiberite. Začinite po ukusu. Krompir oljuštite i operite, pa isecite na deblje kolutove. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Preko krompira sipajte polovinu mesa pa opet red krompira. Dodajte drugu polovinu mesa, pa završite sa krompirom. Nalijte malo vode i pokrijte aluminijumskom folijom. Na par mesta viljuškom probušite foliju. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Zatim, skinite foliju, pa prelijte umućenom smesom umutite jaja sa mlekom. Smanjite temperaturu na 200 stepeni, pa pecite musaku još pola sata. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RENDANA MUSAKA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Služite toplo uz prilog po želji.
GRČKA MUSAKA BUDI SVA ČULA Ko je jednom proba stalno joj se vraća
Sočna i slasna, nema ko je ne voli.
MUSAKA SA PILETINOM BOLJA OD KLASIČNE Poćiće vam voda na usta koliko je sočna
Zasitna i preukusna, pravićete stalno.
LETNJA MUSAKA SA PAPRIKAMA Savršen vikend ručak, pola pleha nestane dok trepnete
Sočna i zasitna, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)