MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- krompir
- začini
Za preliv:
- 1 jaje
- malo mleka
Način pripreme:
Rernu zagrejte na 230 stepeni. Na tiganju sa malo ulja propržite sitno seckan crni luk. Dodajte mleveno meso i pržite. Posolite i pobiberite. Začinite po ukusu. Krompir oljuštite i operite, pa isecite na deblje kolutove. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Preko krompira sipajte polovinu mesa pa opet red krompira. Dodajte drugu polovinu mesa, pa završite sa krompirom. Nalijte malo vode i pokrijte aluminijumskom folijom. Na par mesta viljuškom probušite foliju. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Zatim, skinite foliju, pa prelijte umućenom smesom umutite jaja sa mlekom. Smanjite temperaturu na 200 stepeni, pa pecite musaku još pola sata. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KUPUS MUSAKA BOLJA OD KLASIČNE Za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo oboriće s nogu i one izbirljive.
MUSAKA SA PAPRIKAMA Klasik na drugačiji način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa paprikama ćete obožavati.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
Komentari (0)