TUFAHIJE Sočan desert, ko ga jednom proba uvek mu se vraća
Slatke i ukusne, pravi raj za sladokusce.
Potrebno je
- 10-13 jabuka
- 1 l vode
- 500 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 1 dl slatke pavlake
- 50 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1/2 limuna
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kesice šlaga
- seckani orasi
Priprema:
Jabuke oljuštite i izdubite. U posudu stavite vodu, šećer, sok od limuna i vanilin šećer. Kuvajte da se šećer istopi, pa dodajte jabuke da budu jedna do druge da biste mogli da ih okrećete za vreme kuvanja. Kuvajte jabuke oko 10 minuta i za vreme kuvanja okrećite jabuke na svaku stranu, ali pazite da ih ne prekuvate. Kuvane jabuke potom izvadite iz sirupa. U posudu stavite slatku pavlaku i šećer. Kuvajte da se šećer istopi. Skinite sa vatre i dodajte mlevene orahe, cimet i đumbir u prahu. Ovom masom punite jabuke i ređajte ih na tacnu u koju ste stavili malo sirupa u kojem su se jabuke kuvale. Ostavite da se jabuke ohlade. Umutite šlag, ukrasite jabuke i pospite seckanim orasima.
Možda vas zanima:
TUFAHIJE Slatki i sočni voćni desert koji odmah nestane sa stola
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu, nećete se pokajati. Čarobna kombinacija jabuka i oraha osvaja na prvi zalogaj.
TUFAHIJE Sočna i brza energetska bomba, ukus im nećete zaboraviti
Isprobajte recept za najsočnije jabuke punjene orasima. Lako i brzo se prave.
KREM BRULE Poslastica sa vanilom koja popravlja raspoloženje
Napravite desert od vanile, žumanca i slatke pavlake. Ovaj penušavi slatkiš lako se sprema. Imamo recept za domaći krem brule.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)