TUFAHIJE Sočan desert, ko ga jednom proba uvek mu se vraća
Slatke i ukusne, pravi raj za sladokusce.
Potrebno je
- 10-13 jabuka
- 1 l vode
- 500 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 1 dl slatke pavlake
- 50 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1/2 limuna
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kesice šlaga
- seckani orasi
Priprema:
Jabuke oljuštite i izdubite. U posudu stavite vodu, šećer, sok od limuna i vanilin šećer. Kuvajte da se šećer istopi, pa dodajte jabuke da budu jedna do druge da biste mogli da ih okrećete za vreme kuvanja. Kuvajte jabuke oko 10 minuta i za vreme kuvanja okrećite jabuke na svaku stranu, ali pazite da ih ne prekuvate. Kuvane jabuke potom izvadite iz sirupa. U posudu stavite slatku pavlaku i šećer. Kuvajte da se šećer istopi. Skinite sa vatre i dodajte mlevene orahe, cimet i đumbir u prahu. Ovom masom punite jabuke i ređajte ih na tacnu u koju ste stavili malo sirupa u kojem su se jabuke kuvale. Ostavite da se jabuke ohlade. Umutite šlag, ukrasite jabuke i pospite seckanim orasima.
Možda vas zanima:
TUFAHIJE Najsočnije jabuke punjene orasima, savršen desert za svako doba dana
Ako volite jabuke i orahe, ovaj sočni spoj će vas oboriti s nogu.
TUFAHIJE Fenomenalni desert koji osvaja od prvog zalogaja, otopićete se od slatkoće
Poslastica od jabuke i oraha oduševiće sve koji je budu probali, a pravi se brzo i lako.
TUFAHIJE Slatki i sočni voćni desert koji odmah nestane sa stola
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu, nećete se pokajati. Čarobna kombinacija jabuka i oraha osvaja na prvi zalogaj.
TUFAHIJE Sočna i brza energetska bomba, ukus im nećete zaboraviti
Isprobajte recept za najsočnije jabuke punjene orasima. Lako i brzo se prave.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)