TUFAHIJE Sočan desert, ko ga jednom proba uvek mu se vraća

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Slatke i ukusne, pravi raj za sladokusce.

tufahije
Shutterstock

Potrebno je

  • 10-13 jabuka
  • 1 l vode
  • 500 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 1 dl slatke pavlake
  • 50 g šećera
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/2 kašičice đumbira u prahu
  • 1/2 limuna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kesice šlaga
  • seckani orasi

Priprema:

Jabuke oljuštite i izdubite. U posudu stavite vodu, šećer, sok od limuna i vanilin šećer. Kuvajte da se šećer istopi, pa dodajte jabuke da budu jedna do druge da biste mogli da ih okrećete za vreme kuvanja. Kuvajte jabuke oko 10 minuta i za vreme kuvanja okrećite jabuke na svaku stranu, ali pazite da ih ne prekuvate. Kuvane jabuke potom izvadite iz sirupa. U posudu stavite slatku pavlaku i šećer. Kuvajte da se šećer istopi. Skinite sa vatre i dodajte mlevene orahe, cimet i đumbir u prahu. Ovom masom punite jabuke i ređajte ih na tacnu u koju ste stavili malo sirupa u kojem su se jabuke kuvale. Ostavite da se jabuke ohlade. Umutite šlag, ukrasite jabuke i pospite seckanim orasima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading