KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
Koliko dugo smete da čuvate piletinu u frižideru, a koliko u zamrzivaču?
Sirova piletinu čuvajte u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi, najviše 1-2 dana. Ako čuvate u zamrzivaču, rok je 9 meseci. Kuvanu piletinu držite u zamrzivaču od 2 do 6 meseci.
Kako da znate da se piletina pokvarila?
Obratite pažnju na promenu boje. Ako piletina počne da dobija sivo zelenu boju pokvarena je. Takođe, ako dobije ljigavu teksturu. Ispiranje piletine neće da pomogne, može čak i da proširi bakterije na drugu hranu, zato najbolje odmah bacite.
A evo koliko se preporučuje čuvanje ostalih namirnica
Rok trajanja namirnica po otvaranju- čuvanje u frižideru:
džem i marmelada, dve nedelje,
zimnica, 7 dana,
kiseli krastavci, 3 meseca,
ajvar, 3 meseca,
kečap, 6 meseci,
senf, 12 meseci
Možda vas zanima:
AKO JE MESO ŽILAVO URADITE OVO Provereni saveti da bude sočno i mekano kao duša
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u ručku.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ODMRZNITE MESO ZA 5 MINUTA Jednostavan trik koji provereno radi, kada nemate dovoljno vremena
Ako ste zaboravili da izvadite meso, a pripremate ručak, poslužite se jednostavnim trikom.
MEDENA KRILCA SLASNIJA OD KLASIČNIH Meso se lepi za prste, postaće vaše novo omiljeno jelo
Ako volite klasična krilca, ova sa medom ćete obožavati.
ŽERBO KOCKE Očaravajući mađarski kolač sa dugom istorijom, prhkim korama i džemom
Čuveni kolač ime je dobio po istoimenoj poslastičarnici koja se nalazi na trgu Vorošmarti u Budimpešti.
GRČKA MUSAKA Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja
Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.
ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a mekana i neodoljiva
Ako volite klasičnu štrudlu. ovu sa jabukama ćete obožavati.
PATLIDŽAN PUNJEN SIROM Sočno jelo koje govori 1000 jezika, a pravi se očas posla i uspeva svima
Obrok za pamćenje, prste da poližete.
KUVAJTE MESO SA OVIM VOĆEM Neće biti tvrdo već mekano i slasno
Primenite ovaj jednostavni trik za mekano meso.
Komentari (0)