KAKO DA PILETINA BUDE UKUSNIJA? Saveti profesionalnog kuvara za hrskavo i sočno meso
Uz ove savete profesionalnih kuvara, dobićete hrskavu, sočnu i ukusnu piletinu.
Nemojte da perete piletinu
Ako budete prali piletinu, rizikovaćete da se zarazite, ako se bakterije mesa zadrže u sudoperi. Ne morate da brinete jer termička obrada ubija sve bakterije sa mesa. Umesto pranja možete da je samo očistite ubrusom.
Odaberite odgovarajuće meso za recept
Da bi recept ispao kako treba, treba da izaberete odgovarajuće meso. Ako želite da jelo bude sočnije možete, umesto belog mesa, da koristite batake ili krilca.
Začini
Ako premalo začinite ili ne začinite uopšte, rizikujete da dobijete neukusno jelo. Obavezno koristite so i biber a ostale začine birajte po želji.
Belo meso treba da bude iste veličine
Pre prženja šnicle izlupajte čekićem, da budu jednake sa svih strana. Zbog termičke obrade je važno da budu jednake veličine, da jedan deo ne bude dobro pržen, a drugi se presuši.
Probajte nove tehnike kuvanja
Umesto prženja možete da pečete na roštilju, dinstate ili kuvate i tako vidite, koji vam recept najviše odgovara.
Nemojte da prekuvate piletinu
Profesionalni kuvari savetuju da je dovoljno 7-8 minuta prženja za belo meso, ili 73 stepena na termometru.
Sačekajte pre sečenja piletine
Nemojte gotovo meso odmah da sečete i služite već sačekajte 10 minuta za batake ili krilca a 20 minuta, za celo pile.
Iskoristite ostatke i napravite novo jelo
Ostatke od ručka možete da iskoristite za nekoliko novih jela, a od kostiju možete da napravite supu ili bujon.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)