KAKO DA PILETINA BUDE UKUSNIJA? Saveti profesionalnog kuvara za hrskavo i sočno meso
Uz ove savete profesionalnih kuvara, dobićete hrskavu, sočnu i ukusnu piletinu.

Nemojte da perete piletinu
Ako budete prali piletinu, rizikovaćete da se zarazite, ako se bakterije mesa zadrže u sudoperi. Ne morate da brinete jer termička obrada ubija sve bakterije sa mesa. Umesto pranja možete da je samo očistite ubrusom.
Odaberite odgovarajuće meso za recept
Da bi recept ispao kako treba, treba da izaberete odgovarajuće meso. Ako želite da jelo bude sočnije možete, umesto belog mesa, da koristite batake ili krilca.
Začini
Ako premalo začinite ili ne začinite uopšte, rizikujete da dobijete neukusno jelo. Obavezno koristite so i biber a ostale začine birajte po želji.
Belo meso treba da bude iste veličine
Pre prženja šnicle izlupajte čekićem, da budu jednake sa svih strana. Zbog termičke obrade je važno da budu jednake veličine, da jedan deo ne bude dobro pržen, a drugi se presuši.
Probajte nove tehnike kuvanja
Umesto prženja možete da pečete na roštilju, dinstate ili kuvate i tako vidite, koji vam recept najviše odgovara.
Nemojte da prekuvate piletinu
Profesionalni kuvari savetuju da je dovoljno 7-8 minuta prženja za belo meso, ili 73 stepena na termometru.
Sačekajte pre sečenja piletine
Nemojte gotovo meso odmah da sečete i služite već sačekajte 10 minuta za batake ili krilca a 20 minuta, za celo pile.
Iskoristite ostatke i napravite novo jelo
Ostatke od ručka možete da iskoristite za nekoliko novih jela, a od kostiju možete da napravite supu ili bujon.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)