BABA GANUŠ Aromatični prilog sa patlidžanom koji budi sva čula, a idealan za dane posta
Fenomenalan namaz koji vodi poreklo iz Libana, a daje šmek svakom jelu.
Potrebno je
- 2 patlidžana
- 2 čena belog luka
- 3 kašike tahinija
- sok od 1 limuna
- maslinovo ulje
- so
- biber
- dimljena paprika
Priprema
Patlidžane operite i ispecite na roštilju ili u rerni dok ne omekšaju i kora ne postane crna. Ohladite, a zatim skinite koru. U blender stavite pečene patlidžane, beli luk, tahini, sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Poslužite u posudi, prelijte maslinovim uljem i pospite dimljenom paprikom. Odlična je kao namaz ili prilog uz hleb.
Možda vas zanima:
ITALIJANSKA PASTA Slasni delikates sa patlidžanom koji budi sva čula
Poješćete u slast, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.
AKO SVAKI DAN JEDETE SVINJSKU MAST DESIĆE VAM SE OVO Nutricionista odgovara na pitanje kolliko je zdrava
Smatra se zdravom namirnicom, ali kao i sve, potrebno je da se konzumira umereno.
AUSTRIJSKI TIRAMISU Sočan i mekan, a ovo voće mu daje posebnu draž, po receptu bez premca
Fenomenalan kolač na drugačiji način, za prave ljubitelje slatkog.
BABA GANUŠ Aromatični prilog sa patlidžanom koji budi sva čula, a idealan za dane posta
Fenomenalan namaz koji vodi poreklo iz Libana, a daje šmek svakom jelu.
KUVANA, PRŽENA JAJA ILI KAJGANA? Naučnici kažu da su ova najzdavija, bićete iznenađeni
Ako je i vas zanimalo koji je najzdraviji vid pripreme jaja, evo odgovora.
KIFLICE SA SIROM Biće mekane i sutradan, a idealne su za doručak ili užinu
Sočne i slasne, najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
Komentari (0)