BABA GANUŠ Aromatični prilog sa patlidžanom koji budi sva čula, a idealan za dane posta

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan namaz koji vodi poreklo iz Libana, a daje šmek svakom jelu.

baba ganuš
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 patlidžana
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike tahinija
  • sok od 1 limuna
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • dimljena paprika

Priprema
Patlidžane operite i ispecite na roštilju ili u rerni dok ne omekšaju i kora ne postane crna. Ohladite, a zatim skinite koru. U blender stavite pečene patlidžane, beli luk, tahini, sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Poslužite u posudi, prelijte maslinovim uljem i pospite dimljenom paprikom. Odlična je kao namaz ili prilog uz hleb.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading