PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca
Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g pilećeg filea
- 2 kašike ulja
- 1 velika glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašika svežeg rendanog đumbira
- 2 kašike kari praha
- 1 kašika kurkume
- 1 konzerva kokosovog mleka
- 200 ml pileće supe
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašika soja sosa
- so
- biber
Priprema:
U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte ulje. Ubacite seckanu piletinu i pržite 5 do 7 minuta. Zatim izvadite i stavite na tanjir. Dodajte seckani luk i propržite 3 minuta, sve dok ne postane staklast. Umešajte i seckan beli luk i rendani đumbir, pa pržite još minut. Dodajte kurkumu i kari pa pržite još 2 minuta. Zatim, dodajte paradajz pire i kuvajte još 2 minuta. Nalijte supu i kokosovo mleko, pa dobro promešajte i ostavite do ključanja. Piletinu vratite u tiganj pa je pomešajte sa sosom i krčkajte 15 do 20 minuta, na tihoj vatri, uz povremeno mešanje. Umešajte soja sos. Posolite i pobiberite. Služite uz kuvani pirinač. Prijatno!
Možda vas zanima:
PILEĆI ŠIŠ KEBAB Pomera granice dobrog ukusa, za prave gurmane i one izbirljive
Dodajte prilog po izboru i uživajte.
HARMONIKA PILETINA Slasna rapsodija sa spanaćem i sirom, još kremastija od verzije sa krompirom
Ako volite haselbak krompir, ovu verziju sa piletinom ćete obožavati.
PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)