PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.

piletina u kari sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećeg filea
  • 2 kašike ulja
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika svežeg rendanog đumbira
  • 2 kašike kari praha
  • 1 kašika kurkume
  • 1 konzerva kokosovog mleka
  • 200 ml pileće supe
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 kašika soja sosa
  • so
  • biber

Priprema:

U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte ulje. Ubacite seckanu piletinu i pržite 5 do 7 minuta. Zatim izvadite i stavite na tanjir. Dodajte seckani luk i propržite 3 minuta, sve dok ne postane staklast.  Umešajte i seckan beli luk i rendani đumbir, pa pržite još minut. Dodajte kurkumu i kari pa pržite još 2 minuta. Zatim, dodajte paradajz pire i kuvajte još 2 minuta. Nalijte supu i kokosovo mleko, pa dobro promešajte i ostavite do ključanja. Piletinu vratite u tiganj pa je pomešajte sa sosom i krčkajte 15 do 20 minuta, na tihoj vatri, uz povremeno mešanje. Umešajte soja sos. Posolite i pobiberite. Služite uz kuvani pirinač. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading