PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca
Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g pilećeg filea
- 2 kašike ulja
- 1 velika glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašika svežeg rendanog đumbira
- 2 kašike kari praha
- 1 kašika kurkume
- 1 konzerva kokosovog mleka
- 200 ml pileće supe
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašika soja sosa
- so
- biber
Priprema:
U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte ulje. Ubacite seckanu piletinu i pržite 5 do 7 minuta. Zatim izvadite i stavite na tanjir. Dodajte seckani luk i propržite 3 minuta, sve dok ne postane staklast. Umešajte i seckan beli luk i rendani đumbir, pa pržite još minut. Dodajte kurkumu i kari pa pržite još 2 minuta. Zatim, dodajte paradajz pire i kuvajte još 2 minuta. Nalijte supu i kokosovo mleko, pa dobro promešajte i ostavite do ključanja. Piletinu vratite u tiganj pa je pomešajte sa sosom i krčkajte 15 do 20 minuta, na tihoj vatri, uz povremeno mešanje. Umešajte soja sos. Posolite i pobiberite. Služite uz kuvani pirinač. Prijatno!
Možda vas zanima:
BATAKE U SOSU OD AJVARA NIKO NE ODBIJA Sočni i hrskavi, a meso se samo odvaja
Služite uz krompir pire.
PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Raj za nepca, a meso se lepi za prste
Polizaćete i prste koliko je ukusno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)