OMILJENI KOLAČ KEJT MIDLTON Čokoladna rapsodija sa urmama koja obara s nogu

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Bivši kuvar kraljevske porodice otkrio je omiljeni desert princeze od Velsa, pravi se brzo i lako, a nema ko će ostati na samo 1 parčetu.

čokoladni lepljivi kolač
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 urmi bez koštica
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • pola šolje ključale vode
  • 60 g putera
  • 170 g šećera
  • 225 g crne čokolade
  • 1 jaje
  • 230 g brašna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, puter i slatku pavlaku. Neprestano mešajte, na srednjoj temperaturi, dok se sastojci ne sjedine i šećer ne karamelizuje. Dobijeni preliv podelite na dva dela. Prvi deo sipajte u posudu za pečenje. Potom ostavite da se prohladi. Vrelom vodom prelijte urme, pa umešajte sodu bikarbonu. Dobro promešajte pa pustite da se prohladi. Zasebno, u posudi umutite šećer sa puterom, pa umešajte jaje i vanilu, i kratko mutite. Zatim, brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa dodajte u umućenu smesu i mešajte. Dodajte smesu sa urmama, pa sve izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Na kraju, prelijte čokoladnom glazurom. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading