OMILJENI KOLAČ KEJT MIDLTON Čokoladna rapsodija sa urmama koja obara s nogu
Bivši kuvar kraljevske porodice otkrio je omiljeni desert princeze od Velsa, pravi se brzo i lako, a nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
Potrebno je
- 6 urmi bez koštica
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola šolje ključale vode
- 60 g putera
- 170 g šećera
- 225 g crne čokolade
- 1 jaje
- 230 g brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, puter i slatku pavlaku. Neprestano mešajte, na srednjoj temperaturi, dok se sastojci ne sjedine i šećer ne karamelizuje. Dobijeni preliv podelite na dva dela. Prvi deo sipajte u posudu za pečenje. Potom ostavite da se prohladi. Vrelom vodom prelijte urme, pa umešajte sodu bikarbonu. Dobro promešajte pa pustite da se prohladi. Zasebno, u posudi umutite šećer sa puterom, pa umešajte jaje i vanilu, i kratko mutite. Zatim, brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa dodajte u umućenu smesu i mešajte. Dodajte smesu sa urmama, pa sve izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Na kraju, prelijte čokoladnom glazurom. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Nema brašno, a svaki zalogaj je rajski, nemoguće mu je odoleti
Lako se pravi, a pomera granice dobrog ukusa.
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Jednostavan desert koji se topi u ustima, a uspeva bukvalno svima
Potrebna su vam samo dva sastojka, a obožavaće cela porodica.
PIJANA CRNKINJA Čokoladni kolač kontroverznog imena sa merama "na šolje" kome ovaj sastojak daje neodoljiv šmek
Lagan čokoladni desert mekan kao duša, u sočnom spoju sa višnjama.
NAJSOČNIJI ČOKOLADNI KOLAČ Uspeva baš svima, a ukus mu je čista fantazija
U savršenom čokoladnom spoju, za prave sladokusce.
POSNI PUNJENI KROMPIR Predlog za laganu večeru koja uspeva svima, a ukusa koji govori 1000 jezika
Slasan predlog za posnu večeru, a pravi raj za nepca.
OMILJENI KOLAČ KEJT MIDLTON Čokoladna rapsodija sa urmama koja obara s nogu
Bivši kuvar kraljevske porodice otkrio je omiljeni desert princeze od Velsa, pravi se brzo i lako, a nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca
Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM I LEŠNICIMA Sočan i mekan kao pamuk, a ukusa koji priča priče
Savršen spoj čokolade sa lešnicima, pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i važne događaje.
Komentari (0)