BRZI ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Nema brašno, a svaki zalogaj je rajski, nemoguće mu je odoleti
Lako se pravi, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 170 g tamne čokolade
- 0, 25 šolje pirea od bundeve
- kašika i po javorovog sirupa
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 1 jaje
- 3 belanca
- prstohvat soli
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Keramičke posude za pečenje namastite sa malo ulja. Na veliki pleh poređajte posudice. Otopite čokoladu u mikrotalasnoj, u intervalima od 45 sekundi, uz mešanje dok se ne otopi. Pustite da se prohladi. Zatim dodajte otopljeni pire u čokoladu, kao i vanilin ekstrakt, jaje i javorov sirup. Sve dobro sjedinite. Zasebno, mikserom umutite belanca dok ne dobijete mekane vrhove. Belanca polako umešajte u čokoladnu smesu pa umešajte so. Smesu izlijte u keramičke posudice. Pecite kolač oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIRISNI I MEKANI ČOKOLADNI KOLAČ Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Jednostavan desert skupog ukusa raspametiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.
KLADKAKA Švedski lepljivi kolač prepun čokolade, a gotov za 20 minuta, ništa jednostavnije za napraviti
Jednostavan i mekan kao duša, ukusa koji priča priče.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)