HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.

HARMONIKA PILETINA Slasna rapsodija sa spanaćem i sirom, još kremastija od verzije sa krompirom
Ako volite haselbak krompir, ovu verziju sa piletinom ćete obožavati.

PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
- 2 komada belog pilećeg mesa
- 4-5 čena belog luka
- 50 g kačkavalja na listiće
- 50 g suve slanine
- 1 zelena paprika
Za preliv:
- so
- biber
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
- 3 kašike majoneza
- 1 kašika soja sosa
- malo crvene mlevene paprike
- malo tucane paprike
Priprema:
Rernu zagrejte na 210 stepeni. Zasecite meso po celoj širini, što dublje, u razmaku od 2 cm. Papriku, kačkavalj, slaninu i listiće belog luka stavljajte u proreze. U jednoj posudi pomešajte ulje, senf, majonez, soja sos, slatku papriku, tucanu papriku, biber i so. Sipajte preliv preko punjenog mesa. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 210 stepeni. Bon appetit!

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.
Komentari (0)