SAVRŠENO PEČENO I HRSKAVO Aromatična piletina sa krompirom iz rerne koja se ne odbija
Sočno jelo držaće vas dugo sitim a osvaja od prvog zalogaja.

Za pile:
- 1 celo pile
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
Za krompir:
- 1,2 kg krompira
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- mleveni biber
Za preliv:
- 1 puna kašičica crvene mlevene paprike
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 dl ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite pile spolja i iznutra, pa ga ocedite od vode. Ubrusom pokupite višak vode. Isecite pile na četiri dela. Operite i oljuštite krompir, pa ga isecite na krupnije komade. U jednoj posudi pomešajte so, suvi biljni začin i biber. pa time premažite piletinu i dobro utrljajte sa svih strana mesa. Ostavite da upije začine. Pleh obložite papirom za pečenje. Poređajte krompir u pleh, pa pospite sa suvim biljnim začinom i biberom. Promešajte dobro. Piletinu rasporedite u pleh, a krompir oko mesa. U jednu šolju sipajte ulje, majčinu dušicu i crvenu mlevenu papriku. Promešajte kašikom. Premažite četkicom piletinu sa obe strane i krompir. Sipajte ostatak ulja oko piletine i krompira. Pecite piletinu oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Nakon pola sata pečenja, okrenite na drugu stranu. Kad meso i krompir budu hrskavi i dobro pečeni, ostavite 15 minuta da odstoji. Secite na manje delove. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)