SAVRŠENO PEČENO I HRSKAVO Aromatična piletina sa krompirom iz rerne koja se ne odbija
Sočno jelo držaće vas dugo sitim a osvaja od prvog zalogaja.
Za pile:
- 1 celo pile
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
Za krompir:
- 1,2 kg krompira
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- mleveni biber
Za preliv:
- 1 puna kašičica crvene mlevene paprike
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 dl ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite pile spolja i iznutra, pa ga ocedite od vode. Ubrusom pokupite višak vode. Isecite pile na četiri dela. Operite i oljuštite krompir, pa ga isecite na krupnije komade. U jednoj posudi pomešajte so, suvi biljni začin i biber. pa time premažite piletinu i dobro utrljajte sa svih strana mesa. Ostavite da upije začine. Pleh obložite papirom za pečenje. Poređajte krompir u pleh, pa pospite sa suvim biljnim začinom i biberom. Promešajte dobro. Piletinu rasporedite u pleh, a krompir oko mesa. U jednu šolju sipajte ulje, majčinu dušicu i crvenu mlevenu papriku. Promešajte kašikom. Premažite četkicom piletinu sa obe strane i krompir. Sipajte ostatak ulja oko piletine i krompira. Pecite piletinu oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Nakon pola sata pečenja, okrenite na drugu stranu. Kad meso i krompir budu hrskavi i dobro pečeni, ostavite 15 minuta da odstoji. Secite na manje delove. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)