BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
Potrebno je
- pola kg tankih kora za baklave
Za fil
- 1 kg višanja bez koštica
- 3 jajeta
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 prašak za pecivo
Za preliv
- 2 čaše vode
- 2 čaše šećera
Priprema
U jednoj posudi umutite višnje, jaja, šećer, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Pleh obložite pek papirom pa ređajte redosledom kora-fil-višnje. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa korom premazanom filom. Pecite 15 ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi. U šerpici prokuvajte vodu sa šećerom. Vrućim prelivom prelijte hladnu baklavu. Kada se prohladi, secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Očaravajuća poslastica koja miriše na ljubav, u savršenom voćnom spoju
Fenomenalna i sočna, osvojiće vas od prvog zalogaja.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa
Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Najbolje stavite odmah duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)