UMUTITE ŠLAG KAO POSLASTIČARI 3 predloga kako da bude savršen, a poslastica bez premca

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Bilo da pravite šlag od belanaca, slatke pavlake, ili onaj iz kesice, potrebno je da ispadne kako treba .

šlag
Shutterstock

Od belanaca

Koliko stavite belanaca, toliko dodajte ravnih kašika šećera. Šećer dodajte postepeno, a pre nego počenete da mutite, belanca probušite viljuškom kako bi se odvojili iz svoje opne, mućenje će biti lakše.

Od slatke pavlake

Važno je da dobro ohladite slatku pavlaku pre toga. Jednostavan način gde treba samo da je umutite u čvrstu masu, bez dodavanja šećera. Takođe, vodu ili mleko pre pripreme ohladite u frižideru.

Iz kesice

Najbolje da se pridržavate uputstva sa kesice. Ali na 100 g šlaga stavite 200 ml vode i mleka, dobićete kremastu teksturu i čvrsti šlag. U šlag prvo sipajte vodu ili mleko odnosa 1:1, a nakon mućenja dodajte ostatak vode ili mleka, dok ne dobijete homogenu, kompaktnu smesu. Za sladak ukus, dodajte prah šećer.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading