PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 1 kg pilećih bataka, karabataka i krilaca
- 4 crvene paprike
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 100 ml pilećeg bujona ili vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- svež peršun za dekoraciju
Priprema:
U dubljoj šerpi zagrejte maslinovo ulje. Piletinu začinite solju, biberom i slatkom mlevenom paprikom, pa ih propržite sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim je izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. U isti tiganj dodajte seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte naseckani beli luk i pržite još minut, vodeći računa da ne zagori. Paprike očistite i isecite na tanke trakice, pa ih dodajte u tiganj sa lukom. Pržite dok ne omekšaju, oko 10 minuta. Vratite piletinu u tiganj, dodajte pileći bujon i poklopite. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta. Kada je piletina kuvana, dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Kuvajte još 5-10 minuta dok se sos lepo ne sjedini i ne zgusne.
Možda vas zanima:
KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
MEDENA KRILCA SLASNIJA OD KLASIČNIH Meso se lepi za prste, postaće vaše novo omiljeno jelo
Ako volite klasična krilca, ova sa medom ćete obožavati.
SVE IMA Piletina u sosu od povrća prelivena kačkavaljem, savršen ručak
Uz ovo jelo vam ništa više ne treba.
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Jaja u pilećim kuglicama je savršenstvo ukusa
Napravite sebi pravi užitak.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)