PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 1 kg pilećih bataka, karabataka i krilaca
- 4 crvene paprike
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 100 ml pilećeg bujona ili vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- svež peršun za dekoraciju
Priprema:
U dubljoj šerpi zagrejte maslinovo ulje. Piletinu začinite solju, biberom i slatkom mlevenom paprikom, pa ih propržite sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim je izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. U isti tiganj dodajte seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte naseckani beli luk i pržite još minut, vodeći računa da ne zagori. Paprike očistite i isecite na tanke trakice, pa ih dodajte u tiganj sa lukom. Pržite dok ne omekšaju, oko 10 minuta. Vratite piletinu u tiganj, dodajte pileći bujon i poklopite. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta. Kada je piletina kuvana, dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Kuvajte još 5-10 minuta dok se sos lepo ne sjedini i ne zgusne.
Možda vas zanima:
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.
PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)