PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
Potrebno je
- 8 srednje velikih paprika (najbolje crvene ili zelene)
- 500 g mešanog mlevenog mesa (svinjsko i juneće)
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka, sitno seckana
- 1 šargarepa, rendana
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 1 jaje
- 1 kašika mlevene paprike
- 500 ml paradajz soka
- 1 kašičica suvog začina (po želji)
- So i biber po ukusu
- 2 kašike ulja
- 1 litar vode ili pilećeg bujona
Priprema:
Operite paprike i pažljivo im odstranite drške i semenke. Pripremite ih tako da ostanu cele kako biste ih mogli napuniti. Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i pržite još minut. U posudu sa mlevenim mesom dodajte propržen luk i šargarepu, pirinač (nekuvan), jaje, mlevenu papriku, so, biber i suvi začin. Sve dobro sjedinite. Napunite svaku papriku do vrha smesom od mesa, ali ne pretrpavajte jer pirinač nabubri tokom kuvanja. U šerpu stavite napunjene paprike uspravno. Prelijte ih paradajz sokom i dolijte vode ili pilećeg bujona da paprike budu skoro potpuno prekrivene. Kuvajte na srednjoj vatri oko 45-60 minuta, dok meso i pirinač ne budu skuvani. Po potrebi, dosolite sos tokom kuvanja.
Možda vas zanima:
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Lagano letnje jelo koje krepi dušu i telo
Neodoljive i slasne, za pravo zadovoljstvo.
PREDLOG ZA RUČAK Paprike punjene piletinom u sosu od paradajza, vrhunsko jelo
Tradicionalno jelo na drugačiji način.
MOŽE ZA PREDJELO ILI ZA UŽINU Sjajan nadev u PAPRIKAMA daće mu božanstven ukus
Neće nijedno slavlje moći da prođe bez njih.
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)