PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
Potrebno je
- 8 srednje velikih paprika (najbolje crvene ili zelene)
- 500 g mešanog mlevenog mesa (svinjsko i juneće)
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka, sitno seckana
- 1 šargarepa, rendana
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 1 jaje
- 1 kašika mlevene paprike
- 500 ml paradajz soka
- 1 kašičica suvog začina (po želji)
- So i biber po ukusu
- 2 kašike ulja
- 1 litar vode ili pilećeg bujona
Priprema:
Operite paprike i pažljivo im odstranite drške i semenke. Pripremite ih tako da ostanu cele kako biste ih mogli napuniti. Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i pržite još minut. U posudu sa mlevenim mesom dodajte propržen luk i šargarepu, pirinač (nekuvan), jaje, mlevenu papriku, so, biber i suvi začin. Sve dobro sjedinite. Napunite svaku papriku do vrha smesom od mesa, ali ne pretrpavajte jer pirinač nabubri tokom kuvanja. U šerpu stavite napunjene paprike uspravno. Prelijte ih paradajz sokom i dolijte vode ili pilećeg bujona da paprike budu skoro potpuno prekrivene. Kuvajte na srednjoj vatri oko 45-60 minuta, dok meso i pirinač ne budu skuvani. Po potrebi, dosolite sos tokom kuvanja.
Možda vas zanima:
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Lagano letnje jelo koje krepi dušu i telo
Neodoljive i slasne, za pravo zadovoljstvo.
PREDLOG ZA RUČAK Paprike punjene piletinom u sosu od paradajza, vrhunsko jelo
Tradicionalno jelo na drugačiji način.
MOŽE ZA PREDJELO ILI ZA UŽINU Sjajan nadev u PAPRIKAMA daće mu božanstven ukus
Neće nijedno slavlje moći da prođe bez njih.
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
PITA PICA Brzi zalogajčići pogodni za doručak ili večeru, najbolje služite uz šolju jogurta
Slasno pecivo u spoju dva omiljena jela, pice i pite.
AKO JE DŽEM SUVIŠE REDAK URADITE OVO 5 korisnih načina kako da se odmah zgusne, bićete oduševljeni
Ako omiljeni namaz nije ispao kako treba, primenite ove jednostavne trikove i lako rešite problem.
DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
ŠPANSKI OMLET BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju kajgane i krompira, pravićete stalno
Omlet za gurmane i one izbirljive, prste da poližete.
Komentari (0)