ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.

pasta sa pistacima
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g pančete isečene na male kockice
  • 1 mala glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 100 g neprženih pistaća, iseckanih
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 500 g paste 
  • 2 kašike rendanog parmezana

i još za posipanje

  • parmezan

Priprema:

Seckane pistaće istostirajte u suvom tiganju. U loncu prokuvajte slanu vodu, pa dodajte pastu. Kuvajte 2 minuta manje od upustva sa pakovanja, da bude "al dente". Sačuvajte malo vode od kuvanja. Zagrejte veliki tiganj, na srednje jakoj vatri, pa u njemu propržite pančetu, uz mešanje, oko 5 minuta. Kad postane hrskava i pusti masnoću prebacite je u posudu. U istom tiganju propržite seckan crni luk, i pržite oko 3 minuta, dok ne omekša. Umešajte polovinu tostiranih pistaća pa dobro promešajte. Dodajte pavlaku pa kuvajte oko minut, na srednjoj vatri. Oceđenu pastu prebacite u tiganj, pa dodajte pančetu. Umešajte rendani parmezan. Dekorišite seckanim pistaćima i rendanim sirom. Bon appetit!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading