ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
Potrebno je
- 150 g pančete isečene na male kockice
- 1 mala glavica crnog luka, sitno iseckana
- 100 g neprženih pistaća, iseckanih
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 500 g paste
- 2 kašike rendanog parmezana
i još za posipanje
- parmezan
Priprema:
Seckane pistaće istostirajte u suvom tiganju. U loncu prokuvajte slanu vodu, pa dodajte pastu. Kuvajte 2 minuta manje od upustva sa pakovanja, da bude "al dente". Sačuvajte malo vode od kuvanja. Zagrejte veliki tiganj, na srednje jakoj vatri, pa u njemu propržite pančetu, uz mešanje, oko 5 minuta. Kad postane hrskava i pusti masnoću prebacite je u posudu. U istom tiganju propržite seckan crni luk, i pržite oko 3 minuta, dok ne omekša. Umešajte polovinu tostiranih pistaća pa dobro promešajte. Dodajte pavlaku pa kuvajte oko minut, na srednjoj vatri. Oceđenu pastu prebacite u tiganj, pa dodajte pančetu. Umešajte rendani parmezan. Dekorišite seckanim pistaćima i rendanim sirom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
ITALIJANSKA PASTA Slasni delikates sa patlidžanom koji budi sva čula
Poješćete u slast, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA AMATRIĆIJANA U savršenom spoju sa slaninom i parmezanom, svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.
SARA JO ZNA RECEPT ZA NAJBOLJU PASTU Sočna i kremasta, imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Pevačica i bivša predstavnica Srbije na Evrosongu pre nekoliko godina je u jednoj emisiji podelila recept za ovo sočno jelo. S obzirom na to da je dobar deo života provela u Rimu, ne čudi što se opredelila baš za njihovu kuhinju. Svi koju su probali ovu neodoljivu pastu tvrde da bolju nisu jeli.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)