ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PENE AL ARABIJATA PASTA Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim, za one izbirljive
Ako volite ljuta jela, ovu pastu ćete obožavati.

PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.

PASTA SA TUNOM ZA PRAVE GURMANE Posno jelo koje budi sva čula
Sočna i ukusna, pravićete stalno.

PASTA SA TUNJEVINOM Posno jelo gotovo za 15 minuta koje će vas dugo držati sitim
Pospite rendanim biljnim kačkavaljem ili prilogom po želji.
- 150 g pančete isečene na male kockice
- 1 mala glavica crnog luka, sitno iseckana
- 100 g neprženih pistaća, iseckanih
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 500 g paste
- 2 kašike rendanog parmezana
i još za posipanje
- parmezan
Priprema:
Seckane pistaće istostirajte u suvom tiganju. U loncu prokuvajte slanu vodu, pa dodajte pastu. Kuvajte 2 minuta manje od upustva sa pakovanja, da bude "al dente". Sačuvajte malo vode od kuvanja. Zagrejte veliki tiganj, na srednje jakoj vatri, pa u njemu propržite pančetu, uz mešanje, oko 5 minuta. Kad postane hrskava i pusti masnoću prebacite je u posudu. U istom tiganju propržite seckan crni luk, i pržite oko 3 minuta, dok ne omekša. Umešajte polovinu tostiranih pistaća pa dobro promešajte. Dodajte pavlaku pa kuvajte oko minut, na srednjoj vatri. Oceđenu pastu prebacite u tiganj, pa dodajte pančetu. Umešajte rendani parmezan. Dekorišite seckanim pistaćima i rendanim sirom. Bon appetit!

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)