ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
Potrebno je
- 150 g pančete isečene na male kockice
- 1 mala glavica crnog luka, sitno iseckana
- 100 g neprženih pistaća, iseckanih
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 500 g paste
- 2 kašike rendanog parmezana
i još za posipanje
- parmezan
Priprema:
Seckane pistaće istostirajte u suvom tiganju. U loncu prokuvajte slanu vodu, pa dodajte pastu. Kuvajte 2 minuta manje od upustva sa pakovanja, da bude "al dente". Sačuvajte malo vode od kuvanja. Zagrejte veliki tiganj, na srednje jakoj vatri, pa u njemu propržite pančetu, uz mešanje, oko 5 minuta. Kad postane hrskava i pusti masnoću prebacite je u posudu. U istom tiganju propržite seckan crni luk, i pržite oko 3 minuta, dok ne omekša. Umešajte polovinu tostiranih pistaća pa dobro promešajte. Dodajte pavlaku pa kuvajte oko minut, na srednjoj vatri. Oceđenu pastu prebacite u tiganj, pa dodajte pančetu. Umešajte rendani parmezan. Dekorišite seckanim pistaćima i rendanim sirom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
AMATRIČANA PASTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Kremasta i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
FETA PASTA Recept koji je odmah usijao društvene mreže, savršen spoj jednostavnosti i neodoljivosti
Kremasta i zasitna, i dupla mera će biti malo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)