PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Potrebno je
- 300 g brašna
- pola kocke kvasca
- 3 kašike maslinovog ulja
Za nadev
- 300 g bundeve
- 200 g kukuruza
- 200 g salame
- 150 g kravljeg sira
- 150 g struganog kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- paradajz-sos
- majčina dušica
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno s kvascem. Ulje i so pomešajte sa 150 ml tople vode pa dodajte u brašno i kvasac. Od smese zamesite testo, pa ga ostavite sat vremena da odstoji. Razvucite testo na pobrašnjenoj radnoj površini pa ga prebacite u pleh obložen pek papirom. Pospite prstohvatom majčine dušice pa prelijte paradajz sosom. Dodajte ostale sastojke: Bundevu, kukuruz, salamu, kravlji sir i crni luk. Pecite picu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA 4 VRSTE SIRA Užitak za čula, držaće vas dugo sitim, a savršena za sve prilike
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Sa hrskavom podlogom i slasnim nadevom, prste da poližete.
PICA SA PILETINOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Sočna i slasna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Lako se pravi, a savršenog je ukusa.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)