PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Potrebno je
- 300 g brašna
- pola kocke kvasca
- 3 kašike maslinovog ulja
Za nadev
- 300 g bundeve
- 200 g kukuruza
- 200 g salame
- 150 g kravljeg sira
- 150 g struganog kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- paradajz-sos
- majčina dušica
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno s kvascem. Ulje i so pomešajte sa 150 ml tople vode pa dodajte u brašno i kvasac. Od smese zamesite testo, pa ga ostavite sat vremena da odstoji. Razvucite testo na pobrašnjenoj radnoj površini pa ga prebacite u pleh obložen pek papirom. Pospite prstohvatom majčine dušice pa prelijte paradajz sosom. Dodajte ostale sastojke: Bundevu, kukuruz, salamu, kravlji sir i crni luk. Pecite picu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
PICA IZ TIGANJA Klasik na drugačiji način, gotov začas, a svi će vam tražiti recept
Omiljeno italijansko jelo na novi način, prste da poližete.
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
NAJŠTETNIJI MLEČNI PROIZVODI Mnogima su omiljeni a goje i loši su za creva
Iako su mlečni proižvodi poznati kao blagotvorni za stomak i razvoj dobrih bakterija u crevima, ima proizvoda među njima koji su štetni.
Komentari (0)