NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
Potrebno je:
- 350 g brašna
- 1,5 g svežeg kvasca
- 200 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- maslinovo ulje
- mocarela
- paradajz sos
- svež bosiljak
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U malo mlake vode razmutite svež kvasac pa dodajte šećer. U jednoj posudi prosejte brašno pa ga posolite, dodajte mu penu od kvasca, malo maslinovog ulja i ostatak vode. Zamesite elastično testo. Zatim ga pokrijte kuhinjskom krpom pa ostavite pola sata, na toplom, da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo na veličinu pleha. Ostavite još 20 ak minuta da naraste u plehu, po originalnom receptu treba da bude dosta tanko. Preko njega premažite paradajz sos, mocarelu i sveži bosiljak. Pecite picu oko 10 minuta, u prethodno zagrejanom plehu i rerni na 250 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA 4 VRSTE SIRA Užitak za čula, držaće vas dugo sitim, a savršena za sve prilike
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Sa hrskavom podlogom i slasnim nadevom, prste da poližete.
PICA SA PILETINOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Sočna i slasna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Lako se pravi, a savršenog je ukusa.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)