NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
Potrebno je:
- 350 g brašna
- 1,5 g svežeg kvasca
- 200 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- maslinovo ulje
- mocarela
- paradajz sos
- svež bosiljak
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U malo mlake vode razmutite svež kvasac pa dodajte šećer. U jednoj posudi prosejte brašno pa ga posolite, dodajte mu penu od kvasca, malo maslinovog ulja i ostatak vode. Zamesite elastično testo. Zatim ga pokrijte kuhinjskom krpom pa ostavite pola sata, na toplom, da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo na veličinu pleha. Ostavite još 20 ak minuta da naraste u plehu, po originalnom receptu treba da bude dosta tanko. Preko njega premažite paradajz sos, mocarelu i sveži bosiljak. Pecite picu oko 10 minuta, u prethodno zagrejanom plehu i rerni na 250 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA 4 VRSTE SIRA Užitak za čula, držaće vas dugo sitim, a savršena za sve prilike
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Sa hrskavom podlogom i slasnim nadevom, prste da poližete.
PICA SA PILETINOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Sočna i slasna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Lako se pravi, a savršenog je ukusa.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)