NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
Potrebno je:
- 350 g brašna
- 1,5 g svežeg kvasca
- 200 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- maslinovo ulje
- mocarela
- paradajz sos
- svež bosiljak
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U malo mlake vode razmutite svež kvasac pa dodajte šećer. U jednoj posudi prosejte brašno pa ga posolite, dodajte mu penu od kvasca, malo maslinovog ulja i ostatak vode. Zamesite elastično testo. Zatim ga pokrijte kuhinjskom krpom pa ostavite pola sata, na toplom, da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo na veličinu pleha. Ostavite još 20 ak minuta da naraste u plehu, po originalnom receptu treba da bude dosta tanko. Preko njega premažite paradajz sos, mocarelu i sveži bosiljak. Pecite picu oko 10 minuta, u prethodno zagrejanom plehu i rerni na 250 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
PICA IZ TIGANJA Klasik na drugačiji način, gotov začas, a svi će vam tražiti recept
Omiljeno italijansko jelo na novi način, prste da poližete.
BABA GANUŠ Aromatični prilog sa patlidžanom koji budi sva čula, a idealan za dane posta
Fenomenalan namaz koji vodi poreklo iz Libana, a daje šmek svakom jelu.
PATLIDŽAN PUNJEN SIROM Sočno jelo koje govori 1000 jezika, a pravi se očas posla i uspeva svima
Obrok za pamćenje, prste da poližete.
POSNI PUNJENI KROMPIR Predlog za laganu večeru koja uspeva svima, a ukusa koji govori 1000 jezika
Slasan predlog za posnu večeru, a pravi raj za nepca.
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca
Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM I LEŠNICIMA Sočan i mekan kao pamuk, a ukusa koji priča priče
Savršen spoj čokolade sa lešnicima, pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i važne događaje.
AKO SVAKI DAN JEDETE SVINJSKU MAST DESIĆE VAM SE OVO Nutricionista odgovara na pitanje kolliko je zdrava
Smatra se zdravom namirnicom, ali kao i sve, potrebno je da se konzumira umereno.
Komentari (0)