SLANA ROZEN TORTA Hladno predjelo idealno za slavsku trpezu, nestaće sa stola čim se postavi

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Mnogima omiljena rozen torta, ali u slanoj varijanti.

slana rozen torta
Printscreen/Youtube

Potrebno je

  • 430 g slanih rozen kora (8 kora)
  • 700 g kisele pavlake
  • 100 g krem sira
  • 150 g majoneza
  • 250 g šunke 
  • 4 jajeta
  • 100 g kiselih krastavčica
  • 150 g tvrdog sira 

Priprema

Skuvajte jaja i ostavite da se ohlade. Izrendajte sir, jaja, šunku i krastavčiće. U veću činiju sipajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir i dobro promešajte da se sjedine. Odvojte 350 g fila sa strane (za dekoraciju).  Ostatak fila podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte izrendana jaja i šunku. U drugu dodajte izrendane krastavčiće i 100 g sira. Sastojke dobro promešajte. Ređajte koru, fil sa šunkom i jajima, kora, fil sa krastavčićima i sirom i tako dok ne utrošite materijal. Završite sa korom. Preko kore stavite krpu ili foliju, pa preko stavite neki teret (knjigu, tepsiju…). Ostavite najmanje 30 minuta. Nakon toga celu tortu premažite sa filom pavlake, majoneza i krem sira (koji ste na početku odvojili). Pospite sa rendanim kačkavaljem. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading