DOMAĆA KREMPITA Budi uspomene na dane detinjstva i bakinu kuhinju, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.

krempita
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g šećera
  • 1 lisnato testo
  • 2 pudinga od vanile
  • 6 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 1,4 l mleka
  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa žumanca pomešajte sa 150 g šećera, pudingom, brašnom i 4 dl mleka. U litri ključalog mleka prokuvajte smesu, da dobijete kao puding. Belanca umutite pa pomešajte sa ostatkom šećera u čvrst šne. Uz lagano mešanje pomešajte smesu sa prethodnim pudingom. Razvucite lisnato testo da bude tanko, pa ga izbockajte viljuškom. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim prepolovite lisnato testo pa polovinu premažite pripremljenom smesom. Drugu polovinu iseckajte na kvadratiće pa poređajte preko krema. Pospite krempitu šećerom u prahu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading