DOMAĆA KREMPITA Budi uspomene na dane detinjstva i bakinu kuhinju, a topi se u ustima
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 200 g šećera
- 1 lisnato testo
- 2 pudinga od vanile
- 6 jaja
- 4 kašike brašna
- 1,4 l mleka
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa žumanca pomešajte sa 150 g šećera, pudingom, brašnom i 4 dl mleka. U litri ključalog mleka prokuvajte smesu, da dobijete kao puding. Belanca umutite pa pomešajte sa ostatkom šećera u čvrst šne. Uz lagano mešanje pomešajte smesu sa prethodnim pudingom. Razvucite lisnato testo da bude tanko, pa ga izbockajte viljuškom. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim prepolovite lisnato testo pa polovinu premažite pripremljenom smesom. Drugu polovinu iseckajte na kvadratiće pa poređajte preko krema. Pospite krempitu šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.
BOSTONSKA KREMPITA Tradicionalni američki kolač mekan kao pamuk, a topi se u ustima
Nastala u 19 veku, iz ruke francuskog kuvara koji je u to vreme radio u Bostonu, u hotelu Parker House Hotel.
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)