DOMAĆA KREMPITA Budi uspomene na dane detinjstva i bakinu kuhinju, a topi se u ustima
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 200 g šećera
- 1 lisnato testo
- 2 pudinga od vanile
- 6 jaja
- 4 kašike brašna
- 1,4 l mleka
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa žumanca pomešajte sa 150 g šećera, pudingom, brašnom i 4 dl mleka. U litri ključalog mleka prokuvajte smesu, da dobijete kao puding. Belanca umutite pa pomešajte sa ostatkom šećera u čvrst šne. Uz lagano mešanje pomešajte smesu sa prethodnim pudingom. Razvucite lisnato testo da bude tanko, pa ga izbockajte viljuškom. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim prepolovite lisnato testo pa polovinu premažite pripremljenom smesom. Drugu polovinu iseckajte na kvadratiće pa poređajte preko krema. Pospite krempitu šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆA KREMPITA Lagana, sočna i mekana kao duša, baš kao ona iz bakine kuhinje!
Ukusa koji priča priče.
LAŽNA KREMPITA BUDI SVA ČULA Nema pečenja ni kuvanja fila, a gotova za 15 minuta
Sočna i mekana, nema ko će joj odoleti.
KREMPITA ZA 10 MINUTA Nema paljenja rerne, jaja i kora, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i lagana, nestaće sa stola odmah.
BLEDSKU KREMPITU JE TITO OBOŽAVAO Kremasta i lagana, a topi se u ustima
Savršena poslastica oduševiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)