BOSTONSKA KREMPITA Tradicionalni američki kolač mekan kao pamuk, a topi se u ustima
Nastala u 19 veku, iz ruke francuskog kuvara koji je u to vreme radio u Bostonu, u hotelu Parker House Hotel.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.

KREMPITA SA KEKSOM Kolač koji osvaja od prvog zalogaja, za pravo uživanje
Očaravajuća i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.

STARINSKA KREMPITA PO BAKINOM RECEPTU Mekana i sočna, prste da poližete, za samo pola sata
Stari, dobro isprobani recept oduševiće sve generacije, a gotova očas posla.

DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.
Za krem:
- 4 žumanca
- 60 g kondenzovanog mleka.
- 30 g kukuruznog skroba
- 60 g šećera.
- 10 g vanilin šećera
- 320 ml mleka
- 20 g putera
Za biskvit:
- 4 jaja
- 50 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 50 g ulja
- 60 ml mleka
- 100 g brašno
- pola kašičice praška za pecivo
- pola kašičice sirćeta
- 60 g šećera
Za ganaš:
- 120 g crne čokolade
- 120 g pavlake za šlag
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte žumanca, kondenzovano mleko, kukuruzni skrob, šećere i mleko, sve dok ne dobijete glatku smesu. Zakuvajte sve dok se krem ne zgusne. Dodajte puter, pa pokrijte prozirnom folijom. Zasebno, pomešajte žumanca, šećer, ulje, mleko i so. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa promešajte da nema grudvica. U odvojenoj posudi umutite sirće sa belancima, pa postpeno dodajte šećer, sve vreme muteći, da dobijete čvrst sneg. Dodajte špatulom sneg u žumanca. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Isecite ivice gotovoj kori pa premažite žuti krem. Pavlaku zagrejte u mikritalasnoj pa joj dodajte čokoladu. Čokoladnim ganažom prelijte bostonsku krempitu, pa nožem poravnajte. Ostavite bar 4 sata u frižideru, da se dobro prohladi. Bon appetit!

ZDRAV BROKOLI POTAŽ PO RECEPTU PEVAČICE MIRE ŠKORIĆ Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mira Škorić već više od tri i po decenije traje na muzičkoj sceni, a brojne pesme su odmah postale hitovi. Da nije talentovana samo za pevanje, pokazuje i recept za ovo ukusno jelo. Sočan potaž od brokolija pravi se brzo i lako, a omiljen je Mirinoj ćerki Milici.

BRZA PITA SA POVRĆEM Iz tiganja, gotova za tili čas, a svi će vam tražiti dodatak
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.

KAROT MAFINI Klasičan desert u potpuno novim izdanju,a slađe sigurno niste jeli
Ako volite klasične mafine, ove sa medom ćete obožavati.

KUPUS NA VODI Ukusno jelo na kašiku, zamirisaće cela kuća
Ručak koji se brzo sprema, a pun vitamina.
Komentari (0)