ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
Potrebno je
- 1 kg krompira
- 500 g mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 150 g slanine
- 250 g tvrdog sira
- 50 g putera
- 50 ml ulja
- 1 kašičica origana
- 250 ml paradajz sos
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Isecite krompir pa ga skuvajte. U jednoj posudi sjedinite mleveno meso sa seckanim crnim i mlevenim belim lukom. Dodajte i sitno seckanu slaninu, jaja i začine po želji. Sve dobro sjedinite pa prekrijte providnom folijom. Ostavite tako pola satam, pa rukom oblikujte ćufte. U zasebnoj posudi pomešajte paradajz sok i ulje, pa dodajte origano. Promešajte dobro. Ocedite krompir pa ga pomešajte sa puterom. Zatim ispasirajte krompi da dobijete pire. Umešajte rendani sir pa dobro sjedinite. Stavite na dno vatrostalne posude. Nalijte paradajz sosom pa poređajte ćufte. Pecite jelo oko pola sata, u rerni zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pospite preostalim rendanim sirom i zapecite još 15 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠARENA ROLNICA Mesna rapsodija koja osvaja od prvog zalogaja, poći će vam voda na usta
Fenomenalno jelo oduševiće prave gurmane.
SVINJETINA S LIMUNOM Slasna rapsodija u kiselkastom spoju, raj za sve gurmane
Jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ukusa koji se pamti.
GURMANSKE KRMENADLE U aromatičnom sosu od crnog luka, prste da poližete
Oboriće s nogu i one izbirljive.
SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.
ŠARAN IZ RERNE Posno jelo sa pirinčem koje je spremno za 30 minuta!
Posni ručak koji će vas odlično zasititi.
PODVARAK SA PILEĆIM MESOM Iskoristite sezonu kiselog kupusa i navalite na ovaj zimski specijalitet
Podvarak sa pilećim mesom će vas oduševiti.
ORIJENTALNI BATACI Ovakve do sada niste jeli, za gurmane i one izbirljive
Totalno drugačije jelo, u aromatičnom spoju.
ROLAT SA DŽEMOM Fenomenalni desert po starinskom teta Desinom receptu
Savršen za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
Komentari (0)