ENGLESKA PASTIRSKA PITA Specijalitet koji podseća na musaku, a ukućani će stajati u redu za još
Poznata i kao "engleska musaka", osvojiće vas od prvog zalogaja.
Priprema
- 1 kašika suncokretovog ulja
- 1 velika glavica crnog luka
- 2-3 šargarepe srednje veličine
- 500 g mlevenog mesa
- 2 kašike paradajz pirea
- sos od jabukovog sirćeta, soje, vode, đumbira, senfa
- 500 ml goveđeg bujona
- 900 g krompira isečenog na kockice
- 85 g putera
- 3 kašike mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sitno seckan crni luk propržite sa šargarepom u tiganju, dok ne omekšaju. Pojačajte vatru, dodajte mleveno meso pa propržite. Umešajte 2 kašike paradajz pirea i veću količinu sosa ipa nastavite da pržite nekoliko minuta. Zatim prelijte goveđim bujonom, pa pustite da provri. Potom pustute da krčka oko 40 minuta, polupoklopljeno. Za to vreme pravite krompir pire. Isecite krompir na kockice pa ga skuvajte u slanoj vodi. Ocedite pa ga izgnječite sa puterom i mlekom. U pleh obložen pek papirom naređajte mleveno meso. Preko nanesite pire pa viljuškom izravnajte. Pecite englesku pastirsku pitu 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da odstoji 5 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
MENEMEN Turska kajgana za ukus savršenog doručka
Dodajte prilog po želji.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)