BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
Potrebno je
- 2 kesice pudinga od vanile (bez kuvanja)
- 230 ml slatke pavlake
- 3 šolje hladnog mleka
- keks
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- deblje parče neslanog putera
- pola šolje šećera
- 1/4 šolje mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U jednoj posudi umutite puding sa mlekom. Dodajte umućenu slatku pavlaku pa promešajte. Keks naređajte u kalup obložen providnom folijom. Zatim, sipajte polovinu fila pa red keksa, pa fil. Završite keksom. Otopljeni puter, čokoladu, šećer i mleko stavite u šerpu. Umešajte vanilu. Sve promešajte pa prelijte preko keksa. Ostavite da se malo prohladi, pa dodajte rendanu čokoladu. Ostavite krempitu 4 sata u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
BLEDSKA KREMPITA Omiljena poslastica pokojnog maršala, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i vazdušasta, bila je omiljeni kolač maršala Josipa Broza Tita.
KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.
DOMAĆA KREMPITA Budi uspomene na dane detinjstva i bakinu kuhinju, a topi se u ustima
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)