GURMANSKE KRMENADLE U aromatičnom sosu od crnog luka, prste da poližete
Oboriće s nogu i one izbirljive.

Potrebno je
Možda vas zanima:

KRMENADLE SA KROMPIROM Gurmansko jelo koje će ukućani obožavati
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za prave gurmane
Dodajte sos ili prilog po želji.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
- 4 krmenadle
- 2 veća crna luka, isečena na kolutove
- 2 kašike brašna
- 1 čaša supe ili vode
- 3 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i kratko zapecite krmenadle dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na tanjir, a u isto ulje dodajte crni luk. Pržite luk dok ne postane mekan i karamelizovan, a zatim pospite brašnom i dobro promešajte. Postepeno dodajte supu ili vodu, mešajući, dok ne dobijete gusti sos. Vratite krmenadle u tiganj, pokrijte ih sosom i krčkajte još 15-20 minuta na laganoj vatri. Služite uz pire krompir.

BRZA PITA SA POVRĆEM Iz tiganja, gotova za tili čas, a svi će vam tražiti dodatak
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.

KAROT MAFINI Klasičan desert u potpuno novim izdanju,a slađe sigurno niste jeli
Ako volite klasične mafine, ove sa medom ćete obožavati.

KUPUS NA VODI Ukusno jelo na kašiku, zamirisaće cela kuća
Ručak koji se brzo sprema, a pun vitamina.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.
Komentari (0)