GURMANSKE KRMENADLE U aromatičnom sosu od crnog luka, prste da poližete

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Oboriće s nogu i one izbirljive.

krmenadle u sosu od luka
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 krmenadle
  • 2 veća crna luka, isečena na kolutove
  • 2 kašike brašna
  • 1 čaša supe ili vode
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i kratko zapecite krmenadle dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na tanjir, a u isto ulje dodajte crni luk. Pržite luk dok ne postane mekan i karamelizovan, a zatim pospite brašnom i dobro promešajte. Postepeno dodajte supu ili vodu, mešajući, dok ne dobijete gusti sos. Vratite krmenadle u tiganj, pokrijte ih sosom i krčkajte još 15-20 minuta na laganoj vatri. Služite uz pire krompir.

 

 

 

Možda vas zanima:

losos sa terijaki sosom

MARINIRANI LOSOS ZA VITAK STAS Recept Stanije Dobrojević za savršen ručak

13:00

6 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Stanija Dobrojević, učesnica rijalitija, diplomirani ekonomista, manekenka i starleta, poznata je kao neko ko izuzetno vodi računa o izgledu. Pored redovnih treninga, pažljivo bira šta će se naći na dnevnom jelovniku, što ide u prilog tome da ima besprekornu liniju. Svi koji su probali recept za ovo brzo, a ukusno jelo s lososom i terijakijem kažu da bolje nisu jeli.

losos sa terijaki sosom

MARINIRANI LOSOS ZA VITAK STAS Recept Stanije Dobrojević za savršen ručak

13:00

6 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Stanija Dobrojević, učesnica rijalitija, diplomirani ekonomista, manekenka i starleta, poznata je kao neko ko izuzetno vodi računa o izgledu. Pored redovnih treninga, pažljivo bira šta će se naći na dnevnom jelovniku, što ide u prilog tome da ima besprekornu liniju. Svi koji su probali recept za ovo brzo, a ukusno jelo s lososom i terijakijem kažu da bolje nisu jeli.

Komentari (0)

Loading