GURMANSKE KRMENADLE U aromatičnom sosu od crnog luka, prste da poližete
Oboriće s nogu i one izbirljive.
Potrebno je
- 4 krmenadle
- 2 veća crna luka, isečena na kolutove
- 2 kašike brašna
- 1 čaša supe ili vode
- 3 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i kratko zapecite krmenadle dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na tanjir, a u isto ulje dodajte crni luk. Pržite luk dok ne postane mekan i karamelizovan, a zatim pospite brašnom i dobro promešajte. Postepeno dodajte supu ili vodu, mešajući, dok ne dobijete gusti sos. Vratite krmenadle u tiganj, pokrijte ih sosom i krčkajte još 15-20 minuta na laganoj vatri. Služite uz pire krompir.
Možda vas zanima:
SVINJETINA S LIMUNOM Slasna rapsodija u kiselkastom spoju, raj za sve gurmane
Jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ukusa koji se pamti.
KRMENADLE SA VIŠNJAMA Aromatični spoj različitih ukusa u jelu koje se ne zaboravlja
Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.
POHOVANE KRMENADLE SLASNIJE OD KLASIČNIH Za gurmane i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Nestaće sa stola čim se postave.
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)