GREŠKE KADA KUVATE TESTENINU Promenite ovo i biće sočna i mekana umesto lepljiva i prekuvana
Iako deluje jednostavno skuvati testeninu dešava se da se zalepi za šerpu ili bude gnjecava.
Ako želite da pasta bude savršena potrebno je da dobro skuvate testeninu.
Evo koje su najčešće greške zbog kojih vaše jelo nije kako treba
Ne stavljate so
Dodajte punu kašičicu soli na 4 litra vode, da testenina ne bi bila lepljiva ni premekana.
Sipate ulje u vodu
Nemojte da dodajete ulje u vodu-testenina će da postane klizava i sos se neće zadržati na njoj.
Ne mešate tokom kuvanja
Mešajte često testeninu, čim je dodate u posoljenu vodu, nekoliko puta tokom kuvanja. Kuvaće se ravomerno i neće da se lepi za šerpu.
Previše kuvate testeninu
Da bi imala orašast ukus testenina ne treba da se prekuva, već da zadrži čvrstinu i oblik.
Ispirate testeninu
Nemojte da ispirate pastu jer ćete tako da skinete i sloj skroba zadužen da pasta lepo upije sos.
Možda vas zanima:
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
UMESTO DA BACITE GORKE ORAHE URADITE OVO Biće ukusni i savršeni, a sve poslastice sa njima neodoljive
Ukoliko orasi nisu pokvareni ili loše čuvani, možete da im uklonite gorčinu jednostavnim trikom.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
Komentari (0)