GREŠKE KADA KUVATE TESTENINU Promenite ovo i biće sočna i mekana umesto lepljiva i prekuvana
Iako deluje jednostavno skuvati testeninu dešava se da se zalepi za šerpu ili bude gnjecava.
Ako želite da pasta bude savršena potrebno je da dobro skuvate testeninu.
Evo koje su najčešće greške zbog kojih vaše jelo nije kako treba
Ne stavljate so
Dodajte punu kašičicu soli na 4 litra vode, da testenina ne bi bila lepljiva ni premekana.
Sipate ulje u vodu
Nemojte da dodajete ulje u vodu-testenina će da postane klizava i sos se neće zadržati na njoj.
Ne mešate tokom kuvanja
Mešajte često testeninu, čim je dodate u posoljenu vodu, nekoliko puta tokom kuvanja. Kuvaće se ravomerno i neće da se lepi za šerpu.
Previše kuvate testeninu
Da bi imala orašast ukus testenina ne treba da se prekuva, već da zadrži čvrstinu i oblik.
Ispirate testeninu
Nemojte da ispirate pastu jer ćete tako da skinete i sloj skroba zadužen da pasta lepo upije sos.
Možda vas zanima:
TRIKOVI ZA NAJBOLJU TESTENINU Biće ukusna i slasna, a pasta nikad bolja
Trikovi iskusnih domaćica za najbolju testeninu.
ŠPAGETE NA KINESKI NAČIN GREJU DUŠU I TELO Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Služite toplo uz prilog po želji.
ZAPEČENI TORTELINI SA SIROM RAJ ZA NEPCA Zbog njih i sit postane gladan
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM NIKO NE ODBIJA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Jelo koje nema konkurenciju.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)