GREŠKE KADA KUVATE TESTENINU Promenite ovo i biće sočna i mekana umesto lepljiva i prekuvana

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Iako deluje jednostavno skuvati testeninu dešava se da se zalepi za šerpu ili bude gnjecava.

testenina
Shutterstock

Ako želite da pasta bude savršena potrebno je da dobro skuvate testeninu.

Evo koje su najčešće greške zbog kojih vaše jelo nije kako treba

Ne stavljate so
Dodajte punu kašičicu soli na 4 litra vode, da testenina ne bi bila lepljiva ni premekana.

Sipate ulje u vodu
Nemojte da dodajete ulje u vodu-testenina će da postane klizava i sos se neće zadržati na njoj. 

Ne mešate tokom kuvanja
Mešajte često testeninu, čim je dodate u posoljenu vodu, nekoliko puta tokom kuvanja. Kuvaće se ravomerno i neće da se lepi za šerpu.

Previše kuvate testeninu
Da bi imala orašast ukus testenina ne treba da se prekuva, već da zadrži čvrstinu i oblik.

Ispirate testeninu
Nemojte da ispirate pastu jer ćete tako da skinete i sloj skroba zadužen da pasta lepo upije sos. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading