POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 500 g svežeg ili smrznutog graška
- čen belog luka
- manja glavica crnog luka
- jedan krompir srednje veličine
- 150 ml neutralne pavlake
- maslinovo ulje
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom maslinovom ulju. Kad postane staklast dodajte zgnječen čen belog luka i sitno sečen krompir. Prelijte vodom da ogrezne pa kuvajte 10 minuta. Dodajte grašak, so i biber pa prelijte sa 800 ml vode. Kuvajte oko 20 minuta, na umerenoj vatri. Kuvan potaž sklonite sa vatre pa ostavite par minuta da se prohladi. Izblendajte štapnim mikserom da se sastojci pretvore u kašu. Umešajte neutralnu pavlaku pa dobro potaž promešajte varjačom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
POTAŽ OD PAPRIKA SOČNIJI OD KLASIČNOG Kao izmišljen za početak jeseni, a svaki zalogaj miluje nepca
Drugačiji, a preukusan, okrepiće vas u momentu.
POTAŽ OD PARADAJZA Aromatičan i osvežavajući, rashladiće vas u vrelim, letnjim danima
Držaće vas dugo sitim, a kremast i lagan obrok.
KREM ČORBA OD BROKOLIJA Sočna rapsodija ukusa, a zamirisaće vam cela kuća
Napuniće vas energijom u trenu, a nećete da opteretite stomak.
KOLIKO SMETE DA ČUVATE JAJA U FRIŽIDERU? Sve preko ovog termina je opasno, možete da se zarazite salmonelom
Nepravilno skladištenje jaja može dovesti do trovanja infekcijom salmonela, pri čemu mogu da se jave dijareja, grčevi ili groznica.
SLANA KREKER TORTA PRAVI RAJ ZA NEPCA Slasna i sočna, a prva nestane sa trpeze
Uspeva svima, brzo se pravi, a ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
NEMOJTE DA BACATE STARI SUNĐER ZA SUDOVE Primenite ga na ovaj način, nikad se ne biste setili
Iskoristite stari sunđer za sudove na dva korisna načina.
FRANCUSKI KROASAN Dodajte ujutru uz šoljicu kafe, imaćete osećaj kao da ste kod Ajfelovog tornja
Mirisni i vazdušasti, osetićete duh Pariza u svakom zalogaju.
Komentari (0)