POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.

potaž od graška
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g svežeg ili smrznutog graška
  • čen belog luka
  • manja glavica crnog luka
  • jedan krompir srednje veličine
  • 150 ml neutralne pavlake
  • maslinovo ulje
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Priprema:

Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom maslinovom ulju. Kad postane staklast dodajte zgnječen čen belog luka i sitno sečen krompir. Prelijte vodom da ogrezne pa kuvajte 10 minuta. Dodajte grašak, so i biber pa prelijte sa 800 ml vode. Kuvajte oko 20 minuta, na umerenoj vatri. Kuvan potaž sklonite sa vatre pa ostavite par minuta da se prohladi. Izblendajte štapnim mikserom da se sastojci pretvore u kašu. Umešajte neutralnu pavlaku pa dobro potaž promešajte varjačom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading