BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
Potrebno je
- 200 g piškota
- 2 kašike šećera
- 100 g čokoladnog pudinga u prahu
- 1 l mleka
- 50 g gustina
- 1 kašika kakao praha + još za dekoraciju
- 50 g crne čokolade
- 2 kašike instant kafe
- čokladne mrvice
Priprema
U jednoj posudi umutite mleko, šećer, gustin, puding, kakao prah i instant kafu. Malo mleka odvojite sa strane za umakanje. Smesu kuvajte na vatri, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne. Zatim dodajte polomljenu čokoladu, pa mešajte sve dok se ne otopi. Sklonite sa ringle. Piškote umačite u mleko pa ređajte na dno kalupa. Piškote prelijte polovinom fila, pa poređajte još sloj piškota i sipajte ostatak. Pospite kolač kakaom i čokoladnim mrvicama. Prijatno!
Možda vas zanima:
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
RUSKE KAPE U savršenom spoju kokosa i čokolade, kremastije do sada niste jeli
Sočne i slatke, otopićete se od miline.
TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Neodoljivi kolačići, u aromatičnom spoju, a prave se brzo i lako
Ako volite klasične mafine, ove sa jabukama i cimetom ćete obožavati.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)