PANJ TORTA Dekorativna poslastica skupog ukusa koju će zbog izgleda obožavati najmlađi
Ukrasiće svaki važni događaj, a nema ko će da ostane na samo 1 parčetu.
Potrebno je
Za koru:
- 9 belanaca
- 220 g šećera
- 3 kašike prezli
- 3 kašike brašna
- 3 kašike prvog fila
- pola l mleka
Za prvi fil:
- 200 ml vode
- 200 g šećera
- 100 g kakaoa
- 100 g čokolade
Za drugi fil:
- pola l mleka
- 7 kašika šećera
- 9 žumanaca
- 3 kašike brašna
- 3 kašike gustina pomešanog sa vodom
- ostatak prvog fila
- 1 margarin
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kuvajte vodu, šećer, kakao i čokoladu 5 minuta na tihoj vatri, odnosno dok se ne zgusne, da dobijete prvi fil. U jednoj posudi umutite belanca, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Umešajte prezle, brašno i 3 kašike prvog fila. Peći u podmazanom plehu od rerne oko 20 minuta na 180 stepeni. U šerpi prokuvajte mleko sa šećerom, pa dodajte umućena žumanca, brašno i gustin. Mešajte dok se ne zgusne na tihoj vatri. Dodajte prvi fil i pustite da se ohladi, pa pomešajte sa umućenim margarinom. Patišpanj prelijte vrelim mlekom i isecite 1/4 kore. Ostavite sa strane. Ostatak kore premažite filom i uvijte u rolat. 1/4 patišpanja takođe premazati filom, uvijte u rolat i jednu stranu isecite ukoso. Ostatkom fila premažite rolat odozgo. Stavite rolat na poslužavnik pa manji pored njega sa strane ili preko, tako da oblikuje panj. Viljuškom napraviti šare da izgledaju kao kora drveta. Prijatno!
Možda vas zanima:
OČARAVAJUĆA PANJ TORTA Poslastica savršenog ukusa koju će zbog izgleda deca obožavati
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)