PANJ TORTA Dekorativna poslastica skupog ukusa koju će zbog izgleda obožavati najmlađi

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Ukrasiće svaki važni događaj, a nema ko će da ostane na samo 1 parčetu.

panj torta
Shutterstock

Potrebno je
Za koru:

  • 9 belanaca
  • 220 g šećera
  • 3 kašike prezli
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike prvog fila
  • pola l mleka

Za prvi fil:

  • 200 ml vode
  • 200 g šećera
  • 100 g kakaoa
  • 100 g čokolade

Za drugi fil:

  • pola l mleka
  • 7 kašika šećera
  • 9 žumanaca
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike gustina pomešanog sa vodom
  • ostatak prvog fila
  • 1 margarin

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kuvajte vodu, šećer, kakao i čokoladu 5 minuta na tihoj vatri, odnosno dok se ne zgusne, da dobijete prvi fil. U jednoj posudi umutite belanca, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Umešajte prezle, brašno i 3 kašike prvog fila. Peći u podmazanom plehu od rerne oko 20 minuta na 180 stepeni. U šerpi prokuvajte mleko sa šećerom, pa dodajte umućena žumanca, brašno i gustin. Mešajte dok se ne zgusne na tihoj vatri. Dodajte prvi fil i pustite da se ohladi, pa pomešajte sa umućenim margarinom. Patišpanj prelijte vrelim mlekom i isecite 1/4 kore. Ostavite sa strane. Ostatak kore premažite filom i uvijte u rolat. 1/4 patišpanja takođe premazati filom, uvijte u rolat i jednu stranu isecite ukoso. Ostatkom fila premažite rolat odozgo. Stavite rolat na poslužavnik pa manji pored njega sa strane ili preko, tako da oblikuje panj. Viljuškom napraviti šare da izgledaju kao kora drveta. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading