PANJ TORTA Dekorativna poslastica skupog ukusa koju će zbog izgleda obožavati najmlađi
Ukrasiće svaki važni događaj, a nema ko će da ostane na samo 1 parčetu.
![panj torta](/data/images/2024-10-10/102736_panj-torta_f.jpg?timestamp=1728511200)
Potrebno je
Za koru:
- 9 belanaca
- 220 g šećera
- 3 kašike prezli
- 3 kašike brašna
- 3 kašike prvog fila
- pola l mleka
Za prvi fil:
- 200 ml vode
- 200 g šećera
- 100 g kakaoa
- 100 g čokolade
Za drugi fil:
- pola l mleka
- 7 kašika šećera
- 9 žumanaca
- 3 kašike brašna
- 3 kašike gustina pomešanog sa vodom
- ostatak prvog fila
- 1 margarin
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kuvajte vodu, šećer, kakao i čokoladu 5 minuta na tihoj vatri, odnosno dok se ne zgusne, da dobijete prvi fil. U jednoj posudi umutite belanca, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Umešajte prezle, brašno i 3 kašike prvog fila. Peći u podmazanom plehu od rerne oko 20 minuta na 180 stepeni. U šerpi prokuvajte mleko sa šećerom, pa dodajte umućena žumanca, brašno i gustin. Mešajte dok se ne zgusne na tihoj vatri. Dodajte prvi fil i pustite da se ohladi, pa pomešajte sa umućenim margarinom. Patišpanj prelijte vrelim mlekom i isecite 1/4 kore. Ostavite sa strane. Ostatak kore premažite filom i uvijte u rolat. 1/4 patišpanja takođe premazati filom, uvijte u rolat i jednu stranu isecite ukoso. Ostatkom fila premažite rolat odozgo. Stavite rolat na poslužavnik pa manji pored njega sa strane ili preko, tako da oblikuje panj. Viljuškom napraviti šare da izgledaju kao kora drveta. Prijatno!
Možda vas zanima:
![čoko moko torta](/data/images/2025-02-12/113757_screenshot-2025-02-12-092446_f.png)
BRZA ČOKO MOKO TORTA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, a priprema je prelaka
Očaravajuća torta u savršenom čokoladnom spoju sa keksom.
![kesten torta](/data/images/2024-10-16/103303_shutterstock-500561737_f.jpg)
KESTEN TORTA Savršena nepečena poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalna torta oboriće s nogu sve koji je budu probali.
![posna kokos torta](/data/images/2024-03-25/82051_shutterstock-2419945539_f.jpg)
NEODOLJIVA KOKOS TORTA Fenomenalna poslastica koja osvaja od prvog zalogaja
Miriše na leto, a obožavaće je svi ljubitelji kokosa.
![limun torta](/data/images/2025-01-17/111502_shutterstock-2498931487-1_f.jpg)
LIMUN TORTA Poslastica u kiselkasto-slatkom spoju koja pomera granice dobrog ukusa, za one izbirljive
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)