PANJ TORTA Dekorativna poslastica skupog ukusa koju će zbog izgleda obožavati najmlađi
Ukrasiće svaki važni događaj, a nema ko će da ostane na samo 1 parčetu.
Potrebno je
Za koru:
- 9 belanaca
- 220 g šećera
- 3 kašike prezli
- 3 kašike brašna
- 3 kašike prvog fila
- pola l mleka
Za prvi fil:
- 200 ml vode
- 200 g šećera
- 100 g kakaoa
- 100 g čokolade
Za drugi fil:
- pola l mleka
- 7 kašika šećera
- 9 žumanaca
- 3 kašike brašna
- 3 kašike gustina pomešanog sa vodom
- ostatak prvog fila
- 1 margarin
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kuvajte vodu, šećer, kakao i čokoladu 5 minuta na tihoj vatri, odnosno dok se ne zgusne, da dobijete prvi fil. U jednoj posudi umutite belanca, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Umešajte prezle, brašno i 3 kašike prvog fila. Peći u podmazanom plehu od rerne oko 20 minuta na 180 stepeni. U šerpi prokuvajte mleko sa šećerom, pa dodajte umućena žumanca, brašno i gustin. Mešajte dok se ne zgusne na tihoj vatri. Dodajte prvi fil i pustite da se ohladi, pa pomešajte sa umućenim margarinom. Patišpanj prelijte vrelim mlekom i isecite 1/4 kore. Ostavite sa strane. Ostatak kore premažite filom i uvijte u rolat. 1/4 patišpanja takođe premazati filom, uvijte u rolat i jednu stranu isecite ukoso. Ostatkom fila premažite rolat odozgo. Stavite rolat na poslužavnik pa manji pored njega sa strane ili preko, tako da oblikuje panj. Viljuškom napraviti šare da izgledaju kao kora drveta. Prijatno!
Možda vas zanima:
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
KROASAN TORTA Kremasta i izdašna, u neodoljivom spoju omiljenog deserta sa poslasticom
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaki važni događaj.
REFORMA TORTA Kraljica poslastica bez koje ne može da prođe slavska trpeza, bogatog i punog ukusa
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i orasima nestaće sa stola odmah.
MEDOVIK TORTA Očaravajuća rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a dekorisaće bilo koji važni događaj
Fenomenalna poslastica sa medom, za prave sladokusce.
SVINJETINA S LIMUNOM Slasna rapsodija u kiselkastom spoju, raj za sve gurmane
Jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ukusa koji se pamti.
PANJ TORTA Dekorativna poslastica skupog ukusa koju će zbog izgleda obožavati najmlađi
Ukrasiće svaki važni događaj, a nema ko će da ostane na samo 1 parčetu.
MIMOZA SALATA Druga omiljena salata u Srbiji, odmah posle ruske, po receptu bez mane
Slasna i sočna, gosti će biti oduševljeni.
TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.
POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
Komentari (0)