TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.
Potrebno je
Za testo:
- 7 g kvasca
- 1 kasicica šećera
- 75 ml tople vode
- 330 g brašna
- 1 kašičica soli
- 3 kašike ulja
- 125 ml tople vode
Za nadev:
- konzerva tunjevine
- 1 manji crni luk
- kečap
- sir trapist
- origano
- masline
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte kvasac, šećer i toplu vodu pa ostavite da nadođe. U jednu posudu stavite brašno, so, ulje i nadošli kvasac pa zamesite testo. Potom ga premesite na ulju i ostavite da odstoji jedan sat. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo pa ga stavite u pleh. Premažite kečapom pa stavite tunjevinu, seckan luk i trapist. Na kraju, pospite seckanim maslinama i origanom. Pecite picu oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, spuštenu na dnu ne na rešetci. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA VEGETARIANA Posna, slasna i preukusna, a ne morate da brojite kalorije
Šampinjoni i povrće daju poseban šmek, uzećete parče više.
TUNA PICA Posna i slasna, za lepo veče sa prijateljima
Omiljeno jelo mnogih, u posnoj varijanti, koje se pojede u slast.
ČOKOLADNA PICA Posni specijalitet za sve sladokusce, uzećete parče više
Fenomenalna i slatka, otopićete se od miline.
POSNA PICA NA VODI Sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom, možete da pravite i u danima strogog posta
Nestaće sa stola brže nego što je postavljeno.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)