TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.
Potrebno je
Za testo:
- 7 g kvasca
- 1 kasicica šećera
- 75 ml tople vode
- 330 g brašna
- 1 kašičica soli
- 3 kašike ulja
- 125 ml tople vode
Za nadev:
- konzerva tunjevine
- 1 manji crni luk
- kečap
- sir trapist
- origano
- masline
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte kvasac, šećer i toplu vodu pa ostavite da nadođe. U jednu posudu stavite brašno, so, ulje i nadošli kvasac pa zamesite testo. Potom ga premesite na ulju i ostavite da odstoji jedan sat. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo pa ga stavite u pleh. Premažite kečapom pa stavite tunjevinu, seckan luk i trapist. Na kraju, pospite seckanim maslinama i origanom. Pecite picu oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, spuštenu na dnu ne na rešetci. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
PICA NA VODI Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Savršena za dane strogog posta.
POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PICA SA AJVAROM Slasna i drugačija, prste da poližete
Drugačija i slasna, idealna za lepo veče sa prijateljima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)