TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.

tuna pica
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 7 g kvasca
  • 1 kasicica šećera
  • 75 ml tople vode
  • 330 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike ulja
  • 125 ml tople vode

Za nadev:

  • konzerva tunjevine
  • 1 manji crni luk
  • kečap
  • sir trapist
  • origano  
  • masline 

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte kvasac, šećer i toplu vodu pa ostavite da nadođe. U jednu posudu stavite brašno, so, ulje i nadošli kvasac pa zamesite testo. Potom ga premesite na ulju i ostavite da odstoji jedan sat. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo pa ga stavite u pleh. Premažite kečapom pa stavite tunjevinu, seckan luk i trapist. Na kraju, pospite seckanim maslinama i origanom. Pecite picu oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, spuštenu na dnu ne na rešetci. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading