KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PIKANTNI SOM Posno jelo pravi je raj za nepca
Držaće vas dugo sitim.

OSLIĆ ORLI Najbolji ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Riba je poznata kao namirnica koja zamenjuje meso, a ovaj oslić će vas oduševiti od

PIKANTNI OSLIĆ Konkretno posno jelo koje će vas držati dugo sitim, za one koje vole ljuto
Riblji specijalitet u slasnom spoju, za pravo uživanje.

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.
- 800 g filea smuđa
- 10 g majčine dušice
- 10 g ruzmarina
- 50 g maslaca
- ulje za prženje
- so i biber
Orli masa:
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 100 ml piva
- 6 g praška za pecivo
- so
Batat čips:
- 400 g batat krompira
- ulje za prženje
- so
Priprema:
Sa filea smuđa odstranite kožu. Odstranite i kost pincetom, ako je ostala. Secite na trake, pa premažite otopljenim puterom i sitno seckanim začinima. Ostavite minimum sat vremena u marinadi. Zasebno odvojite žumanca od belanca, pa umutite žumanca sa pivom, brašnom i praškom za pecivo. Seći na trake. Posolite pa lagano umešajte umućena belanca. Operite batat pa ga isecite na pola i pilerom izvucite tanke trake. Na dubokom zagrejanom ulju pržite krompir. Zatim ocedite i posolite. U brašno valjajte marinirane trake smuđa pa umačite u pripremljenu smesu. Na duboko zagrejanom ulju pržite dok ne postanu zlatno žute i hrskave. Služite ribu uz majonez ii umak na bazi jogurta. Prijatno!

UKRAJINCI NEZADOVOLjNI: Stigli rezultati istraživanja o Trampu

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

AMERIČKI PUKOVNIK U PENZIJI NAJAVIO PROMENU U EVROPI: Globalističke elite nikada neće priznati neuspeh

Problem za iPhone korisnike: Pojavljuju se aplikacije koje nisu instalirali

HITNO SE OGLASILA MOSKVA: Ukrajinski dronovi i artiljerija pogodili energetske objekte u Kursku

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

UKRAJINSKI PREMIJER TEŠKOG SRCA PRIZNAO: Fali nam 10 milijardi dolara za potrebe oporavka

ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ SE SASTALA SA SIJARTOM: Nastavljamo da produbljujemo saradnju Srbije i Mađarske u oblasti energetike

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

KOLAČ SA BOROVNICAMA Očaravajući voćni desert za bilo koje doba dana
Super ide uz šoljicu kafe.

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Još kremastiji i slasniji od onog kupovnog
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.

POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.
Komentari (0)