KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav

Ivana Pavlović

13:20

Sezonski recepti 0

Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.

smuđ orli
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g filea smuđa
  • 10 g majčine dušice
  • 10 g ruzmarina
  • 50 g maslaca
  • ulje za prženje
  • so i biber

Orli masa:

  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 100 ml piva
  • 6 g praška za pecivo
  • so

Batat čips:

  • 400 g batat krompira
  • ulje za prženje
  • so

Priprema:

Sa filea smuđa odstranite kožu. Odstranite i kost pincetom, ako je ostala. Secite na trake, pa premažite otopljenim puterom i sitno seckanim začinima. Ostavite minimum sat vremena u marinadi. Zasebno odvojite žumanca od belanca, pa umutite žumanca sa pivom, brašnom i praškom za pecivo.  Seći na trake. Posolite pa lagano umešajte umućena belanca. Operite batat pa ga isecite na pola i pilerom izvucite tanke trake. Na dubokom zagrejanom ulju pržite krompir. Zatim ocedite i posolite. U brašno valjajte marinirane trake smuđa pa umačite u pripremljenu smesu. Na duboko zagrejanom ulju pržite dok ne postanu zlatno žute i hrskave. Služite ribu uz majonez ii umak na bazi jogurta. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading