KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.
Potrebno je
- 800 g filea smuđa
- 10 g majčine dušice
- 10 g ruzmarina
- 50 g maslaca
- ulje za prženje
- so i biber
Orli masa:
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 100 ml piva
- 6 g praška za pecivo
- so
Batat čips:
- 400 g batat krompira
- ulje za prženje
- so
Priprema:
Sa filea smuđa odstranite kožu. Odstranite i kost pincetom, ako je ostala. Secite na trake, pa premažite otopljenim puterom i sitno seckanim začinima. Ostavite minimum sat vremena u marinadi. Zasebno odvojite žumanca od belanca, pa umutite žumanca sa pivom, brašnom i praškom za pecivo. Seći na trake. Posolite pa lagano umešajte umućena belanca. Operite batat pa ga isecite na pola i pilerom izvucite tanke trake. Na dubokom zagrejanom ulju pržite krompir. Zatim ocedite i posolite. U brašno valjajte marinirane trake smuđa pa umačite u pripremljenu smesu. Na duboko zagrejanom ulju pržite dok ne postanu zlatno žute i hrskave. Služite ribu uz majonez ii umak na bazi jogurta. Prijatno!
Možda vas zanima:
SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.
SMUĐ ORLI Posni specijalitet kog će obožavati cela porodica, za pravo uživanje
Dodajte pomfrit ili prilog po želji, bićete oduševljeni.
POHOVANI ŠARAN Recept sa juga Srbije za ručak koji se ne zaboravlja
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POHOVANI ŠARAN Ručak za samo pola sata koji će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)