KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.
Potrebno je
- 800 g filea smuđa
- 10 g majčine dušice
- 10 g ruzmarina
- 50 g maslaca
- ulje za prženje
- so i biber
Orli masa:
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 100 ml piva
- 6 g praška za pecivo
- so
Batat čips:
- 400 g batat krompira
- ulje za prženje
- so
Priprema:
Sa filea smuđa odstranite kožu. Odstranite i kost pincetom, ako je ostala. Secite na trake, pa premažite otopljenim puterom i sitno seckanim začinima. Ostavite minimum sat vremena u marinadi. Zasebno odvojite žumanca od belanca, pa umutite žumanca sa pivom, brašnom i praškom za pecivo. Seći na trake. Posolite pa lagano umešajte umućena belanca. Operite batat pa ga isecite na pola i pilerom izvucite tanke trake. Na dubokom zagrejanom ulju pržite krompir. Zatim ocedite i posolite. U brašno valjajte marinirane trake smuđa pa umačite u pripremljenu smesu. Na duboko zagrejanom ulju pržite dok ne postanu zlatno žute i hrskave. Služite ribu uz majonez ii umak na bazi jogurta. Prijatno!
Možda vas zanima:
SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.
SMUĐ ORLI Posni specijalitet kog će obožavati cela porodica, za pravo uživanje
Dodajte pomfrit ili prilog po želji, bićete oduševljeni.
POHOVANI ŠARAN Recept sa juga Srbije za ručak koji se ne zaboravlja
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POHOVANI ŠARAN Ručak za samo pola sata koji će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)