KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.
Potrebno je
- 800 g filea smuđa
- 10 g majčine dušice
- 10 g ruzmarina
- 50 g maslaca
- ulje za prženje
- so i biber
Orli masa:
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 100 ml piva
- 6 g praška za pecivo
- so
Batat čips:
- 400 g batat krompira
- ulje za prženje
- so
Priprema:
Sa filea smuđa odstranite kožu. Odstranite i kost pincetom, ako je ostala. Secite na trake, pa premažite otopljenim puterom i sitno seckanim začinima. Ostavite minimum sat vremena u marinadi. Zasebno odvojite žumanca od belanca, pa umutite žumanca sa pivom, brašnom i praškom za pecivo. Seći na trake. Posolite pa lagano umešajte umućena belanca. Operite batat pa ga isecite na pola i pilerom izvucite tanke trake. Na dubokom zagrejanom ulju pržite krompir. Zatim ocedite i posolite. U brašno valjajte marinirane trake smuđa pa umačite u pripremljenu smesu. Na duboko zagrejanom ulju pržite dok ne postanu zlatno žute i hrskave. Služite ribu uz majonez ii umak na bazi jogurta. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠARENA ROLNICA Mesna rapsodija koja osvaja od prvog zalogaja, poći će vam voda na usta
Fenomenalno jelo oduševiće prave gurmane.
SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Pravi su raj za nepca, bićete raspamećeni.
NAJBOLJE TORTILJE SA PILETINOM Recept Jovane Joksimović pravi gurmanski raj, prste da poližete
Jovana Joksimović, novinarka i urednica K1 TV, supruga i majka, dokazuje da sve može da se postigne kad se dovoljno želi. Supruga pevača Željka Joksimovića vodi računa o ishrani, a u njenim specijalitetima najviše uživaju sin Kosta i ćerke bliznakinje, Ana i Srna. Recept za brze i ukusne tortilje sa piletinom uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za nepca.
SVINJETINA S LIMUNOM Slasna rapsodija u kiselkastom spoju, raj za sve gurmane
Jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ukusa koji se pamti.
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
KAD KUVAJTE KAFU NEMOJTE DA RADITE OVO 4 najčešće greške i kako da ih otklonite, ukus će biti savršen
Ako kafu previše mešate ubićete joj ukus, ali i druge česte greške koje domaćice prave pri pripremi omiljenog napitka.
KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.
PRASE PIHTIJA Dekorativno slavsko predjelo koje će zbog izgleda obožavati najmlađi
Preukusno predjelo obožavaće svi gosti, a intresantan izgled praseta dekorisaće svečanu trpezu.
VASINA TORTA Ljubav tašte prema zetu iskazana u poslastici koja oduševljava od 1908.godine
Nastala je 1908 godine u Paraćinu.
Komentari (0)