ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 1 kašičica soli
- 4 kašike spanaća
- 500 g krem sira
- 5 kašika kisele pavlake
- 300 g šunke
- 4 šargarepe
- 2 crvene paprike
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa soli pa dodajte žumanca i mutite. Kad smesa postane čvrsta dodajte spanać i polako umešajte brašno.Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Umotajte u oblik rolata i ostavite da se prohladi. Prohlađenu koru rolata premažite mešavinom krem sira i kisele pavlake. Na krajeve rolata poređajte obarenu šargarepu, pečenu papriku i šunku. Na kraju, premažite rolat kiselom pavlakom. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI ZELENI ROLAT SA SIROM Predjelo od kog će vam poći voda na usta, a gotovo za tili čas
Savršeno za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)