BRZA JOGURT ŠTRUDLA Nema dizanja i čekanja da testo naraste, a mekana kao duša

Ivana Pavlović

10:49

Sezonski recepti 0

Fenomenalna i sočna, a mekana kao pamuk.

štrudla sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • čaša  jogurta
  • 500 g brašna
  • 1 vanilin šećer 
  • 2 kašike kristal šećera
  • 1 prašak za pecivo 
  • 50 g otopljenog putera

Za premazivanje

  • jaje

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter otopite pa dodajte jogurt i šećere. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kad se testo više ne lepi za ruke, razvaljajte, pa premažite makom. Mak prethodno potopite u par kašika vrućeg mleka i šećera. Premažite jajetom. Prebacite u pleh obložen pek papirom. . Pecite štrudlu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni. Prijatno!

 


 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading