BRZA JOGURT ŠTRUDLA Nema dizanja i čekanja da testo naraste, a mekana kao duša
Fenomenalna i sočna, a mekana kao pamuk.
Potrebno je
- čaša jogurta
- 500 g brašna
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kristal šećera
- 1 prašak za pecivo
- 50 g otopljenog putera
Za premazivanje
- jaje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter otopite pa dodajte jogurt i šećere. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kad se testo više ne lepi za ruke, razvaljajte, pa premažite makom. Mak prethodno potopite u par kašika vrućeg mleka i šećera. Premažite jajetom. Prebacite u pleh obložen pek papirom. . Pecite štrudlu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva
Savršena i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna i neodoljiva, uzećete parče više
Mirisna poslastica za sve svečane prilike.
NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)