BRZA JOGURT ŠTRUDLA Nema dizanja i čekanja da testo naraste, a mekana kao duša
Fenomenalna i sočna, a mekana kao pamuk.
Potrebno je
- čaša jogurta
- 500 g brašna
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kristal šećera
- 1 prašak za pecivo
- 50 g otopljenog putera
Za premazivanje
- jaje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter otopite pa dodajte jogurt i šećere. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kad se testo više ne lepi za ruke, razvaljajte, pa premažite makom. Mak prethodno potopite u par kašika vrućeg mleka i šećera. Premažite jajetom. Prebacite u pleh obložen pek papirom. . Pecite štrudlu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a miriše na ljubav
Sočna poslastica smazaće se za tren oka.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Kombinacija bez greške koja popravlja dan u trenu
Mekana i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
ROLAT OD PERŠUNA Savršeno slano predjelo za slavsku trpezu, svaki zalogaj je gurmanski raj
Priprema je jednostavna, a nema ko vam neće tražiti recept.
ČOKO KOKOS TORTA BEZ BRAŠNA Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a gotova očas posla
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.
PRŽENO MESO JE MASNO I TVRDO? Dodajte ove 2 namirnice i biće sočno i mekano kao duša
Ako prženje mesa dovede do toga da jelo bude masno, primenite jednostavne, a korisne savete.
BRZA JOGURT ŠTRUDLA Nema dizanja i čekanja da testo naraste, a mekana kao duša
Fenomenalna i sočna, a mekana kao pamuk.
IMAM BAILDI Tradicionalni turski delikates od patlidžana, zbog čijeg mirisa je i imam pao
Legenda kaže da je u porobljenom Konstatinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela.
Komentari (0)