BRZA JOGURT ŠTRUDLA Nema dizanja i čekanja da testo naraste, a mekana kao duša
Fenomenalna i sočna, a mekana kao pamuk.
Potrebno je
- čaša jogurta
- 500 g brašna
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kristal šećera
- 1 prašak za pecivo
- 50 g otopljenog putera
Za premazivanje
- jaje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter otopite pa dodajte jogurt i šećere. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kad se testo više ne lepi za ruke, razvaljajte, pa premažite makom. Mak prethodno potopite u par kašika vrućeg mleka i šećera. Premažite jajetom. Prebacite u pleh obložen pek papirom. . Pecite štrudlu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a miriše na ljubav
Sočna poslastica smazaće se za tren oka.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Kombinacija bez greške koja popravlja dan u trenu
Mekana i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)