BRZA JOGURT ŠTRUDLA Nema dizanja i čekanja da testo naraste, a mekana kao duša
Fenomenalna i sočna, a mekana kao pamuk.
Potrebno je
- čaša jogurta
- 500 g brašna
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kristal šećera
- 1 prašak za pecivo
- 50 g otopljenog putera
Za premazivanje
- jaje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter otopite pa dodajte jogurt i šećere. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kad se testo više ne lepi za ruke, razvaljajte, pa premažite makom. Mak prethodno potopite u par kašika vrućeg mleka i šećera. Premažite jajetom. Prebacite u pleh obložen pek papirom. . Pecite štrudlu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva
Savršena i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna i neodoljiva, uzećete parče više
Mirisna poslastica za sve svečane prilike.
NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)