POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja će ulepšati svaku svečanu trpezu, a popravlja dan u trenu
Starinska štrudla po starom bakinom receptu.
Potrebno je
- 350 g brašna tip 500
- 150 g oštrog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike vanilin šećera
- rendana limunova kora
- 4 kašike ulja
- 3 dl mlake vode
- 15 g svežeg kvasca
Za fil:
- 450 g mlevenih oraha
- 15 kašika džema od kajsija
- 1 kašika vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, malo šećera, vode i brašna pa pustite da naraste, na toplom mestu. Sipajte suve sastojke u posudu za mešanje, pa promešajte i napravite udubljenje. Zatim dodajte tečne sastojke i nadošli kvasac. Od sastojaka zamesite glatko testo pa ga zapakujte i ostavite da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini podelite na 3 dela pa napravite jufkice, pokrijte i pustite 15 minuta, da odmore. U jednoj posudi sjedinite mlevene orahe, džem i vanilin šećer, da dobijete fil. Zatim ih podelite na 3 dela. Jufku razvijte u pravougaonik, pa premažite filom i urolajte u oblik štrudle. Ponovite postupak i za preostale dve, pa ih premažite uljem. Ostavite da odstoje oko 20 minuta. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, pospite štrudlu šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
ŠTRUDLA SA KOKOSOM Mirisna poslastica koja vraća u dane sa letovanja, a pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kokosa.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)