PITA PICA Brzi zalogajčići pogodni za doručak ili večeru, najbolje služite uz šolju jogurta
Slasno pecivo u spoju dva omiljena jela, pice i pite.
Potrebno je
- 1/4 šolje tople vode
- 1/2 kašičice suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice šećera
- 1/3 šolje brašna
- 400 g salame po izboru
- 300 g kačkavalja
- 200 g kečapa
- 4 jajeta
- malo origana
- čaša kisele pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite u malo vode sa šečerom, pa ostavite oko pet minuta. Umešajte brašno i so i ostatak vode, pa zamesite testo, i ostavite ga da odstoji 15 minuta. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite u oblik pravougaonika. Testo premažite mešavinom umućenih jaja sa pavlakom. Pospite kečapom i origanom. Narendajte kačkavalj i salamu pa urolajte. Pecite pica pitu oko 25 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, secite na komade debljine 2 cm. Bon appetit!
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)