PITA PICA Brzi zalogajčići pogodni za doručak ili večeru, najbolje služite uz šolju jogurta

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Slasno pecivo u spoju dva omiljena jela, pice i pite.

pica pita
Shutterstock

Potrebno je

  • 1/4 šolje tople vode
  • 1/2 kašičice suvog kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1/3 šolje brašna 
  • 400 g salame po izboru
  • 300 g kačkavalja
  • 200 g kečapa
  • 4 jajeta
  • malo origana
  • čaša kisele pavlake


Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite u malo vode sa šečerom, pa ostavite oko pet minuta. Umešajte brašno i so i ostatak vode, pa zamesite testo, i ostavite ga da odstoji 15 minuta. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite u oblik pravougaonika. Testo premažite mešavinom umućenih jaja sa pavlakom. Pospite kečapom i origanom. Narendajte kačkavalj i salamu pa urolajte. Pecite pica pitu oko 25 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, secite na komade debljine 2 cm. Bon appetit!

@moja.trpeza Jedan čovek je punih mesec dana, svaki dan, jeo po 24 jaja #mojatrpeza #trpeza #hrana #jaja #fyp #foryoupage #foryou #fypシ ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading