PITA PICA Brzi zalogajčići pogodni za doručak ili večeru, najbolje služite uz šolju jogurta
Slasno pecivo u spoju dva omiljena jela, pice i pite.
Potrebno je
- 1/4 šolje tople vode
- 1/2 kašičice suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice šećera
- 1/3 šolje brašna
- 400 g salame po izboru
- 300 g kačkavalja
- 200 g kečapa
- 4 jajeta
- malo origana
- čaša kisele pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite u malo vode sa šečerom, pa ostavite oko pet minuta. Umešajte brašno i so i ostatak vode, pa zamesite testo, i ostavite ga da odstoji 15 minuta. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite u oblik pravougaonika. Testo premažite mešavinom umućenih jaja sa pavlakom. Pospite kečapom i origanom. Narendajte kačkavalj i salamu pa urolajte. Pecite pica pitu oko 25 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, secite na komade debljine 2 cm. Bon appetit!
STAVITE SUNĐER U FRIŽIDER Bićete iznenađeni razlogom, ima višestruku namenu, a ne samo za sudove
Iako sunđer koristite za pranje sudova, on je odličan i za apsorbciju mirisa, zato primenite ovaj korisni trik.
POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
PITA PICA Brzi zalogajčići pogodni za doručak ili večeru, najbolje služite uz šolju jogurta
Slasno pecivo u spoju dva omiljena jela, pice i pite.
DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
ŠPANSKI OMLET BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju kajgane i krompira, pravićete stalno
Omlet za gurmane i one izbirljive, prste da poližete.
Komentari (0)