PITA PICA Brzi zalogajčići pogodni za doručak ili večeru, najbolje služite uz šolju jogurta
Slasno pecivo u spoju dva omiljena jela, pice i pite.
Potrebno je
- 1/4 šolje tople vode
- 1/2 kašičice suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice šećera
- 1/3 šolje brašna
- 400 g salame po izboru
- 300 g kačkavalja
- 200 g kečapa
- 4 jajeta
- malo origana
- čaša kisele pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite u malo vode sa šečerom, pa ostavite oko pet minuta. Umešajte brašno i so i ostatak vode, pa zamesite testo, i ostavite ga da odstoji 15 minuta. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite u oblik pravougaonika. Testo premažite mešavinom umućenih jaja sa pavlakom. Pospite kečapom i origanom. Narendajte kačkavalj i salamu pa urolajte. Pecite pica pitu oko 25 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, secite na komade debljine 2 cm. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)