FUNGI PASTA Neodoljivi specijalitet za savršen nedeljni ručak, prste da poližete

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

U slasnoj kombinaciji pečuraka, pavlake i parmezana, najbolje stavite odmah duplu meru.

fungi pasta
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g paste (po izboru)
  • 300 g pečuraka
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml pavlake
  • maslinovo ulje
  • so i biber
  • parmezan (po želji)

Priprema:
Kuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. Na maslinovom ulju propržite seckani beli luk i pečurke. Dodajte pavlaku, posolite i pobiberite, pa kuvajte dok se sos ne zgusne. Uključite pastu u sos i sve dobro promešajte. Poslužite s parmezanom.

 

Možda vas zanima:

karađorđeva šnicla

KARAĐORĐEVA ŠNICLA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI A jedno je od omiljeniih jela košarkašu Aleksi Avramoviću

13:00

20 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.

Komentari (0)

Loading