RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.

rižoto sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 komada pilećih prsa
  • 200 g integralnog pirinča
  • 1 glavica luka 
  • 2 čena belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • maslinovo ulje
  • 400 ml vode
  • peršun

Priprema

Iseckajte piletinu na kockice. Šargarepu, luk i papriku isecite na sitne kockice. Na tiganju na zagrejanom maslinovom ulju propržite seckani luk, pa kad dobije boju dodajte i sečenu piletinu. Pržite sve dok ne omekša. U sečenu piletinu dodajte sitno sečenu šargarepu, papriku i beli luk, pa pržite, uz povremeno dolivanje vode. Posolite i pobiberite, pa začinite suvim biljnim začinom. Umešajte pirinač pa kuvajte uz dolivanje vode. Pospite rižoto seckanim peršunom i parmezanom i služite. Bon appetit!

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading