RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je
- 2 komada pilećih prsa
- 200 g integralnog pirinča
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- so
- biber
- suvi biljni začin
- maslinovo ulje
- 400 ml vode
- peršun
Priprema
Iseckajte piletinu na kockice. Šargarepu, luk i papriku isecite na sitne kockice. Na tiganju na zagrejanom maslinovom ulju propržite seckani luk, pa kad dobije boju dodajte i sečenu piletinu. Pržite sve dok ne omekša. U sečenu piletinu dodajte sitno sečenu šargarepu, papriku i beli luk, pa pržite, uz povremeno dolivanje vode. Posolite i pobiberite, pa začinite suvim biljnim začinom. Umešajte pirinač pa kuvajte uz dolivanje vode. Pospite rižoto seckanim peršunom i parmezanom i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
GULAŠ SA PIVOM Sočni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
SPANAĆ LAZANJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Poći će vam voda na usta koliko je ukusno
Klasik za sva vremena sa drugačijim sastojcima, prste da poližete.
CRVENO SOČIVO Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a zdravo i ukusno
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.
BLEDSKA KREMPITA Omiljena poslastica pokojnog maršala, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i vazdušasta, bila je omiljeni kolač maršala Josipa Broza Tita.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.
DODAJTE OVO KADA DINSTATE LUK Sprečava neprijatne mirise, a daje jelu poseban šmek
Ako i vi izbegavate da pržite luk zbog neprijatnih mirisa, primenite ovaj jednostavni trik.
GULAŠ SA PIVOM Sočni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)