RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.

rižoto sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 komada pilećih prsa
  • 200 g integralnog pirinča
  • 1 glavica luka 
  • 2 čena belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • maslinovo ulje
  • 400 ml vode
  • peršun

Priprema

Iseckajte piletinu na kockice. Šargarepu, luk i papriku isecite na sitne kockice. Na tiganju na zagrejanom maslinovom ulju propržite seckani luk, pa kad dobije boju dodajte i sečenu piletinu. Pržite sve dok ne omekša. U sečenu piletinu dodajte sitno sečenu šargarepu, papriku i beli luk, pa pržite, uz povremeno dolivanje vode. Posolite i pobiberite, pa začinite suvim biljnim začinom. Umešajte pirinač pa kuvajte uz dolivanje vode. Pospite rižoto seckanim peršunom i parmezanom i služite. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading