RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je
- 2 komada pilećih prsa
- 200 g integralnog pirinča
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- so
- biber
- suvi biljni začin
- maslinovo ulje
- 400 ml vode
- peršun
Priprema
Iseckajte piletinu na kockice. Šargarepu, luk i papriku isecite na sitne kockice. Na tiganju na zagrejanom maslinovom ulju propržite seckani luk, pa kad dobije boju dodajte i sečenu piletinu. Pržite sve dok ne omekša. U sečenu piletinu dodajte sitno sečenu šargarepu, papriku i beli luk, pa pržite, uz povremeno dolivanje vode. Posolite i pobiberite, pa začinite suvim biljnim začinom. Umešajte pirinač pa kuvajte uz dolivanje vode. Pospite rižoto seckanim peršunom i parmezanom i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa, cela porodica će uživati
Savršenog ukusa, a zasitno.
DOMAĆI RIŽOTO BOLJI OD KUPOVNOG Ukusa koji priča priče, postaće vaše novo omiljeno jelo
Samo dodajte meso ili prilog po želji.
ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Savršen spoj ukusa u jelu koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog i uživajte.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)