POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

posna lenja pita
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 šoljica šećera
  • 3 šoljice ulja
  • 12 šoljica brašno
  • 6 šoljica vruće vode
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 1 kesica cimeta
  • 100 g šećera
  • 5 jabuka
  • 4 kašike šećera u prahu 

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite šećer, vodu, ulje , brašno i prašak za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte polovinu smese pa pecite 10 ak minuta.  U šerpi na šporetu prodinstajte rendane jabuke,cimet i šećer.  Preko pečene kore sipajte fil sa jabukama pa prekrijte drugom polovinom testa. Pecite još 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađen kolač pospite šećerom u prahu. Prijatno!

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading