POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 8 šoljica šećera
- 3 šoljice ulja
- 12 šoljica brašno
- 6 šoljica vruće vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 100 g šećera
- 5 jabuka
- 4 kašike šećera u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite šećer, vodu, ulje , brašno i prašak za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte polovinu smese pa pecite 10 ak minuta. U šerpi na šporetu prodinstajte rendane jabuke,cimet i šećer. Preko pečene kore sipajte fil sa jabukama pa prekrijte drugom polovinom testa. Pecite još 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađen kolač pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
BLEDSKA KREMPITA Omiljena poslastica pokojnog maršala, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i vazdušasta, bila je omiljeni kolač maršala Josipa Broza Tita.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
ŠVARCVALD KOCKE Ako volite čuvenu nemačku poslasticu, od ovog deserta će vam poći voda na usta
Fenomenalne kocke sa višnjama, po originalnom nemačkom receptu.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
SKRATITE VREME KUVANJA PASULJA Biće gotov za 45 minuta, samo dodajte ovu namirnicu, a nije soda ni ulje
Uglavnom je koristite za piće, a niste ni znali da može da ubrza vreme kuvanja pasulja.
OMILJENA SALATA ZA PRAZNIKE: Kikiriki, piletina i susam u savršenom spoju za slavske trpeze
Kada praznična euforija zavlada, a trpeza se sprema za goste, jednostavni i ukusni recepti dolaze kao spas. Kikiriki salata, uz piletinu i susam, postala je pravi hit poslednjih godina na slavama i prazničnim okupljanjima.
Komentari (0)