NEODOLJIVI MALIDŽANO Beli ajvar zaludeo domaćice širom Srbije, a evo i zašto
Bilo da mažete samostalno na hleb ili dodate kao prilog omiljenom jelu, nećete da pogrešite.
Potrebno je
- 4 kg zelene mesnate paprike
- 5 kg patlidžana
- 1 l ulja
- 1,5 dl sirćeta
- 150 g senfa
- 200 g šećera
- 100 g soli
Priprema:
Papriku i patlidžan dobro operite i osušite, pa ispecite. Onda ih ostavite u poklopljenoj posudi. Kad se ohlade, očistite ih i ocedite u cediljci. Zatim oljuštite patlidžan, pa ga sameljite sa paprikama na mašini za meso. U jednu šerpu sa zagrejanim uljem ubacite samlevenu smesu. Pržite uz neprestano mešanje na umerenoj vatri. Sat vremena pred kraj prženja dodajte šećer, sirće, senf i soli po ukusu. Kada primetite da na dnu šerpe ostaje trag od varjače, beli ajvar je gotov. Sipajte vrući ajvar u sterilisane tegle. Zatvorite ajvar metalnim poklopcima pa zamotajte u ćebe. Kad se ohladi, čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Prijatno!
Možda vas zanima:
LOVAČKA SALATA POSTAVLJA NOVE TRENDOVE DOBROG UKUSA 100 puta bolja od ajvara
Nema ko vam neće tražiti recept.
NEODOLJIVI MALIDŽANO Klasik makedonske kuhinje oduševio domaćice u Srbiji
Bićete oduševljeni ukusom.
LESKOVAČKI AJVAR Recept sa juga Srbije u koji je utkana tradicija, a po ukusu nema boljeg
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
AJVAR OD BUNDEVE Prilog koji se ne odbija, ukusa koji govori 1000 jezika
Drugačiji i pikantan, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)