NEODOLJIVI MALIDŽANO Beli ajvar zaludeo domaćice širom Srbije, a evo i zašto
Bilo da mažete samostalno na hleb ili dodate kao prilog omiljenom jelu, nećete da pogrešite.
Potrebno je
- 4 kg zelene mesnate paprike
- 5 kg patlidžana
- 1 l ulja
- 1,5 dl sirćeta
- 150 g senfa
- 200 g šećera
- 100 g soli
Priprema:
Papriku i patlidžan dobro operite i osušite, pa ispecite. Onda ih ostavite u poklopljenoj posudi. Kad se ohlade, očistite ih i ocedite u cediljci. Zatim oljuštite patlidžan, pa ga sameljite sa paprikama na mašini za meso. U jednu šerpu sa zagrejanim uljem ubacite samlevenu smesu. Pržite uz neprestano mešanje na umerenoj vatri. Sat vremena pred kraj prženja dodajte šećer, sirće, senf i soli po ukusu. Kada primetite da na dnu šerpe ostaje trag od varjače, beli ajvar je gotov. Sipajte vrući ajvar u sterilisane tegle. Zatvorite ajvar metalnim poklopcima pa zamotajte u ćebe. Kad se ohladi, čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Prijatno!
Možda vas zanima:
LOVAČKA SALATA POSTAVLJA NOVE TRENDOVE DOBROG UKUSA 100 puta bolja od ajvara
Nema ko vam neće tražiti recept.
NEODOLJIVI MALIDŽANO Klasik makedonske kuhinje oduševio domaćice u Srbiji
Bićete oduševljeni ukusom.
LESKOVAČKI AJVAR Recept sa juga Srbije u koji je utkana tradicija, a po ukusu nema boljeg
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
AJVAR OD BUNDEVE Prilog koji se ne odbija, ukusa koji govori 1000 jezika
Drugačiji i pikantan, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)