ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
Potrebno je:
- 350 g brašna
- 250 g zaleđenog margarina
- 180 ml tople vode
- 75 ml ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte ulje, vodu i so. Dodajte brašno, zamesite testo, pokrijte i ostavite da stoji 10 minuta. Razvucite testo u pravougaonik, narendajte 1/3 margarina, preklopite jednu stranu dopola, drugu preko nje, pa ponoviti preklapanje. Testo stavite u providnu foliju i u frižider na 30 minuta. Postupak ponovite još dva puta. Posle trećeg puta testo razvucite na debljinu prsta, isecite na kockice. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆI ŽU ŽU Savršen za proslave i iznenadne goste, a svi ga vole
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZE POGAČICE Gotove za 10 minuta, a možete da ih jedete bez griže savesti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Tradicionalni ukus u modernom ruhu
Mirisne i mekane, za doručak koji se pamti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)