ŽU ŽU Idealan za svako doba dana, a sjajan predlog kada vam dođu gosti

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Hrskavi zalogajčići pojedu se začas, a svi ih vole.

žu žu
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 šoljice hladne vode
  • 2 šoljice ulja
  • 1 kašika soli
  • po potrebi brašna
  • 250 g margarina ili putera
  • jaja
  • susam

Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi sipajte vodu, ulje, so i brašno, pa zamesite testo koje se neće lepiti za ruke. Margarin podelite na 3 dela, rastanjite testo i na njega narendajte trećinu margarina. Preklopite testo sa sve četiri strane ka unutra pa tako ostavite 30 minuta. Zatim rastanjite testo, narendajte trećinu margarina i opet sačekajte 30 minuta. Ponovite postupak i treći put, pa razvucite oklagijom testo, premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Secite testo na komadiće da liče na žu-žu. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, u plehu obloženim pek-papirom.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading