ŽU ŽU Idealan za svako doba dana, a sjajan predlog kada vam dođu gosti
Hrskavi zalogajčići pojedu se začas, a svi ih vole.
Potrebno je
- 3 šoljice hladne vode
- 2 šoljice ulja
- 1 kašika soli
- po potrebi brašna
- 250 g margarina ili putera
- jaja
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi sipajte vodu, ulje, so i brašno, pa zamesite testo koje se neće lepiti za ruke. Margarin podelite na 3 dela, rastanjite testo i na njega narendajte trećinu margarina. Preklopite testo sa sve četiri strane ka unutra pa tako ostavite 30 minuta. Zatim rastanjite testo, narendajte trećinu margarina i opet sačekajte 30 minuta. Ponovite postupak i treći put, pa razvucite oklagijom testo, premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Secite testo na komadiće da liče na žu-žu. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, u plehu obloženim pek-papirom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)