ŽU ŽU Idealan za svako doba dana, a sjajan predlog kada vam dođu gosti
Hrskavi zalogajčići pojedu se začas, a svi ih vole.
Potrebno je
- 3 šoljice hladne vode
- 2 šoljice ulja
- 1 kašika soli
- po potrebi brašna
- 250 g margarina ili putera
- jaja
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi sipajte vodu, ulje, so i brašno, pa zamesite testo koje se neće lepiti za ruke. Margarin podelite na 3 dela, rastanjite testo i na njega narendajte trećinu margarina. Preklopite testo sa sve četiri strane ka unutra pa tako ostavite 30 minuta. Zatim rastanjite testo, narendajte trećinu margarina i opet sačekajte 30 minuta. Ponovite postupak i treći put, pa razvucite oklagijom testo, premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Secite testo na komadiće da liče na žu-žu. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, u plehu obloženim pek-papirom.
BRZO I LAKO OČISTITE CELU KUHINJU Treba vam samo 1 sastojak a sijaće se kao nova
Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
Komentari (0)