BUREK SA MESOM BOLJI OD ONOG KUPOVNOG Hrskavih kora i sočnog fila, poći će vam voda na usta

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Sočan i slasan, najbolje ide uz jogurt ili kiselo mleko.

burek sa mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • pola kg tankih kora
  • so, biber
  • ulje
  • 200 ml vode

Priprema:

Prvo ispržite sitno seckan crni luk pa mu dodajte mleveno meso. Sve zajedno propržite. Posolite i  pobiberite. Premažite tepsiju uljem pa je prekrijte korom. Tri kore zgužvajte kao harmoniku pa prekrijte dno tepsije. Zatim malo pouljite i poprskajte vodom. Prekrijte sa druge tri kore zgužvane, takođe pouljene i poprskane vodom. Tako i treći red pa ubacite trećinu mesa, a zatim isto kao prvi put tri reda kora pa meso, kore, dok sve ne potrošite. Prekrijte korom i premažite uljem burek i pecite ga oko 50 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading