BUREK SA MESOM BOLJI OD ONOG KUPOVNOG Hrskavih kora i sočnog fila, poći će vam voda na usta
Sočan i slasan, najbolje ide uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- pola kg tankih kora
- so, biber
- ulje
- 200 ml vode
Priprema:
Prvo ispržite sitno seckan crni luk pa mu dodajte mleveno meso. Sve zajedno propržite. Posolite i pobiberite. Premažite tepsiju uljem pa je prekrijte korom. Tri kore zgužvajte kao harmoniku pa prekrijte dno tepsije. Zatim malo pouljite i poprskajte vodom. Prekrijte sa druge tri kore zgužvane, takođe pouljene i poprskane vodom. Tako i treći red pa ubacite trećinu mesa, a zatim isto kao prvi put tri reda kora pa meso, kore, dok sve ne potrošite. Prekrijte korom i premažite uljem burek i pecite ga oko 50 minuta na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJMEKŠE POGAČICE SA SIROM ZA SAVRŠENO JUTRO Najbolje se slažu sa jogurtom i kiselim mlekom
Sočne i mekane, pravićete stalno.
BRZE POGAČICE SA SIROM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Nema ko ih ne voli
Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru.
BRZE POGAČICE Gotove za 10 minuta, a možete da ih jedete bez griže savesti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POGAČICE SA JAGODAMA Pola pleha nestane dok trepnete, po ukusu im nema ravnih
Savršene za užinu ili desert.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)