NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.

salata sa jajima i sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 velikih jaja
  • 180 g sitnog belog sira
  • 2 kašičice senfa
  • 3 kašike sveže mirođije, seckane
  • 1,5 kašike svežeg vlašca seckanog
  • 2 kašike sitno isečenog crvenog luka
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/8 kašičice soli ili po ukusu
  • 1/4 kašičice crnog bibera ili po ukusu

Priprema

U lonac stavite jaja pa ih prelijte vodom da ogreznu, Kada voda provri, isključite ringlu, poklopite i kuvajte 12 minuta, da budu tvrdo kuvana. Pustite da se ohlade pa ih očistite i isecite. U blenderu izblndajte sir, dok ne dobijete kremastu smesu. U jednoj posudi pomešajte sir, senf, mirođiju, vlašac, crveni luk, limunov sok, so i biber. Dobro mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte jaja u smesu. Služite salatu uz prilog po želji. Bon appetit!

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading