NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je
- 8 velikih jaja
- 180 g sitnog belog sira
- 2 kašičice senfa
- 3 kašike sveže mirođije, seckane
- 1,5 kašike svežeg vlašca seckanog
- 2 kašike sitno isečenog crvenog luka
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/8 kašičice soli ili po ukusu
- 1/4 kašičice crnog bibera ili po ukusu
Priprema
U lonac stavite jaja pa ih prelijte vodom da ogreznu, Kada voda provri, isključite ringlu, poklopite i kuvajte 12 minuta, da budu tvrdo kuvana. Pustite da se ohlade pa ih očistite i isecite. U blenderu izblndajte sir, dok ne dobijete kremastu smesu. U jednoj posudi pomešajte sir, senf, mirođiju, vlašac, crveni luk, limunov sok, so i biber. Dobro mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte jaja u smesu. Služite salatu uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIMOZA SALATA Druga omiljena salata u Srbiji, odmah posle ruske, po receptu bez mane
Slasna i sočna, gosti će biti oduševljeni.
ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan
Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
LOGANOVA SALATA OD KRASTAVCA OBORILA MREŽE Milioni razloga da je napravite i otkrijete zašto je toliko posebna
Viralna salata sa Tik toka koju je napravio influenser Logan za kratko vreme oduševila je milione korisnika.
POSNA RUSKA SALATA Omiljeno predjelo koje ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče
Ako voite klasičnu rusku salatu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
TRIK KOJI ČISTI RERNU BEZ STRUGANJA I RIBANJA Nikad lakše, a nije u pitanju soda bikarbona
Očistite rernu od tvrdokornih masnoća, na jednostavan i lak način.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)