OMILJENA SALATA ZA PRAZNIKE: Kikiriki, piletina i susam u savršenom spoju za slavske trpeze

Olivera Konatar

13:44

Sezonski recepti 0

Kada praznična euforija zavlada, a trpeza se sprema za goste, jednostavni i ukusni recepti dolaze kao spas. Kikiriki salata, uz piletinu i susam, postala je pravi hit poslednjih godina na slavama i prazničnim okupljanjima.

salata sa piletinom
Shutterstock

Ova salata se izdvaja po savršenom balansu hrskavog kikirikija, nežne piletine i bogatog prepečenog susama, a sve to možete pripremiti za samo 20 minuta!

Potrebni sastojci:

  • 350 g pilećeg filea
  • 150 g pečenog kikirikija
  • 450 g grčkog jogurta ili pavlake (po želji)
  • 5 supenih kašika susama
  • Senf ili majonez (po izboru)
  • So, biber, začini po ukusu
piletina Shutterstock
 

Priprema:

  • Skuvajte pileći file i ostavite da se ohladi. Zatim ga isecite na sitne komade.
  • Usitnite pečeni kikiriki i pomešajte ga sa piletinom.
  • Dodajte grčki jogurt ili pavlaku, kao i senf ili majonez, u zavisnosti od ukusa i željene teksture.
  • Po želji, možete dodati i sitno seckane krastavčiće, kukuruz ili drugo omiljeno povrće.
  • Prepecite susam u tiganju dok ne postane zlatno-smeđi, a zatim ga pospite po salati.
  • Dobro izmešajte sve sastojke i vaša ukusna kikiriki salata je spremna za serviranje!

Ova salata ne samo da se priprema brzo, već će svakom gostu pružiti pravi gastronomski užitak.

Komentari (0)

Loading