OMILJENA SALATA ZA PRAZNIKE: Kikiriki, piletina i susam u savršenom spoju za slavske trpeze
Kada praznična euforija zavlada, a trpeza se sprema za goste, jednostavni i ukusni recepti dolaze kao spas. Kikiriki salata, uz piletinu i susam, postala je pravi hit poslednjih godina na slavama i prazničnim okupljanjima.
Ova salata se izdvaja po savršenom balansu hrskavog kikirikija, nežne piletine i bogatog prepečenog susama, a sve to možete pripremiti za samo 20 minuta!
Potrebni sastojci:
- 350 g pilećeg filea
- 150 g pečenog kikirikija
- 450 g grčkog jogurta ili pavlake (po želji)
- 5 supenih kašika susama
- Senf ili majonez (po izboru)
- So, biber, začini po ukusu
Priprema:
- Skuvajte pileći file i ostavite da se ohladi. Zatim ga isecite na sitne komade.
- Usitnite pečeni kikiriki i pomešajte ga sa piletinom.
- Dodajte grčki jogurt ili pavlaku, kao i senf ili majonez, u zavisnosti od ukusa i željene teksture.
- Po želji, možete dodati i sitno seckane krastavčiće, kukuruz ili drugo omiljeno povrće.
- Prepecite susam u tiganju dok ne postane zlatno-smeđi, a zatim ga pospite po salati.
- Dobro izmešajte sve sastojke i vaša ukusna kikiriki salata je spremna za serviranje!
Ova salata ne samo da se priprema brzo, već će svakom gostu pružiti pravi gastronomski užitak.
Možda vas zanima:
OBROK SALATA Pravi se od piletine, jede hladna i možete je poneti na posao
Ukusna salata od mesa, povrća i testenine.
UDOVOLJITE SEBI UKUSNIM OBROKOM Kikiriki u kombinaciji sa kukuruzom šećercom je pravo jelo
Oduševiće vas kremasta struktura.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
SKRATITE VREME KUVANJA PASULJA Biće gotov za 45 minuta, samo dodajte ovu namirnicu, a nije soda ni ulje
Uglavnom je koristite za piće, a niste ni znali da može da ubrza vreme kuvanja pasulja.
OMILJENA SALATA ZA PRAZNIKE: Kikiriki, piletina i susam u savršenom spoju za slavske trpeze
Kada praznična euforija zavlada, a trpeza se sprema za goste, jednostavni i ukusni recepti dolaze kao spas. Kikiriki salata, uz piletinu i susam, postala je pravi hit poslednjih godina na slavama i prazničnim okupljanjima.
Komentari (0)