ITALIJANSKA KARBONARA Ovako se pravi po originalnom receptu, najkremastija koju ste jeli do sada
Sočno jelo za prave gurmane, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- pola kg špageta
- 300 g mesnate slanine
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 jajeta
- 1 žumance
- 300 g rendanog kačkavalja
- 200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete)
- 80 ml ulja
Priprema
Na sitne kockice iseckajte slaninu pa je propržite na zagrejanom ulju.Za to vreme skuvajte špagete. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte pavlake, i sve umutite. Sipajte vodu od špageta i nastavite da mutite. Smesom sa jajima prelijte hrskavu slaninu pa promešajte. Ostavite da provri oko 2 minuta. Pospite rendanim kačkavaljem, pa mešajte, sve dok se ne otopi. Dodajte proceđene špagete, promešajte i služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
PASTA KARBONARA Donosimo vam originalan italijanski recept
Čuveni italijanski delikates oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
BRESKVICE Starinski kolači sa džemom koji bude nostalgiju na prošla vremena
Neodoljivi kolači nestaće sa stola čim se postave.
6 TRIKOVA ZA NAJSOČNIJE LAZANJE Imaće hrskavu koru i slasan nadev, a ovo će dodati na ukusu
Primenite jednostavne trikove i uživajte u omiljenom jelu.
ITALIJANSKA KARBONARA Ovako se pravi po originalnom receptu, najkremastija koju ste jeli do sada
Sočno jelo za prave gurmane, nestaće sa stola odmah.
SLAVSKI KOLAČ SA VANILINIM EKSTRAKTOM Mirisan i neodoljiv, dobićete brojne pohvale od gostiju
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a ukrasiće svaku slavsku trpezu.
KESTEN NE ZOVU DŽABE KRALJEM JESENI Ali ako imate ove bolesti, najbolje je da ga ne konzumirate
Kesten možete da jedete kuvan, pečen ili u desertima, i mnogima je omiljena sezonska namirnica.
Komentari (0)