ITALIJANSKA KARBONARA Ovako se pravi po originalnom receptu, najkremastija koju ste jeli do sada
Sočno jelo za prave gurmane, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- pola kg špageta
- 300 g mesnate slanine
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 jajeta
- 1 žumance
- 300 g rendanog kačkavalja
- 200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete)
- 80 ml ulja
Priprema
Na sitne kockice iseckajte slaninu pa je propržite na zagrejanom ulju.Za to vreme skuvajte špagete. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte pavlake, i sve umutite. Sipajte vodu od špageta i nastavite da mutite. Smesom sa jajima prelijte hrskavu slaninu pa promešajte. Ostavite da provri oko 2 minuta. Pospite rendanim kačkavaljem, pa mešajte, sve dok se ne otopi. Dodajte proceđene špagete, promešajte i služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PASTA KARBONARA Ovako je prave Italijani i zato je hrskava i kremasta, bolju niste jeli
Fenomenalno jelo oduševiće vas ukusom.
PASTA KARBONARA Sočno jelo po italijanskom receptu, pravi raj za nepca
Ukusno jelo raspametiće i one izbirljive.
ŠPAGETE KARBONARA Recept Suzane Jovanović za najukusnije jelo, prste da poližete
Suzana Jovanović već decenijama živi u skladnom braku sa Sašom Popovićem, a njene muzičke hitove publika rado peva. Upravo su ove špagete karbonara omiljene u njenoj porodici, ali i svima koji su probali ovo fenomenalno jelo.
PASTA KARBONARA Rimski specijalitet nastao sredinom 20. veka, prste da poližete
Klasik bez premca nestaće sa stola odmah.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)