ITALIJANSKA KARBONARA Ovako se pravi po originalnom receptu, najkremastija koju ste jeli do sada

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo za prave gurmane, nestaće sa stola odmah.

pasta karbonara
Shutterstock

Potrebno je:

  • pola kg špageta
  • 300 g mesnate slanine
  • 1/2 l pavlake za kuvanje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • 1 žumance
  • 300 g rendanog kačkavalja
  • 200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete)
  • 80 ml ulja

Priprema

Na sitne kockice iseckajte slaninu pa je propržite na zagrejanom ulju.Za to vreme skuvajte špagete. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte pavlake, i sve umutite. Sipajte vodu od špageta i nastavite da mutite. Smesom sa jajima prelijte hrskavu slaninu pa promešajte. Ostavite da provri oko 2 minuta. Pospite rendanim kačkavaljem, pa mešajte, sve dok se ne otopi. Dodajte proceđene špagete, promešajte i služite toplo. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading