ITALIJANSKA KARBONARA Ovako se pravi po originalnom receptu, najkremastija koju ste jeli do sada
Sočno jelo za prave gurmane, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- pola kg špageta
- 300 g mesnate slanine
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 jajeta
- 1 žumance
- 300 g rendanog kačkavalja
- 200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete)
- 80 ml ulja
Priprema
Na sitne kockice iseckajte slaninu pa je propržite na zagrejanom ulju.Za to vreme skuvajte špagete. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte pavlake, i sve umutite. Sipajte vodu od špageta i nastavite da mutite. Smesom sa jajima prelijte hrskavu slaninu pa promešajte. Ostavite da provri oko 2 minuta. Pospite rendanim kačkavaljem, pa mešajte, sve dok se ne otopi. Dodajte proceđene špagete, promešajte i služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PASTA KARBONARA Ovako je prave Italijani i zato je hrskava i kremasta, bolju niste jeli
Fenomenalno jelo oduševiće vas ukusom.
PASTA KARBONARA Sočno jelo po italijanskom receptu, pravi raj za nepca
Ukusno jelo raspametiće i one izbirljive.
ŠPAGETE KARBONARA Recept Suzane Jovanović za najukusnije jelo, prste da poližete
Suzana Jovanović već decenijama živi u skladnom braku sa Sašom Popovićem, a njene muzičke hitove publika rado peva. Upravo su ove špagete karbonara omiljene u njenoj porodici, ali i svima koji su probali ovo fenomenalno jelo.
PASTA KARBONARA Rimski specijalitet nastao sredinom 20. veka, prste da poližete
Klasik bez premca nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)