ŠPAGETE "AGLIO E OLIO" Napuljski aromatični specijalitet koji je nekada bio jelo siromašnih
Danas se služi u brojnim poznatim restoranima, probajte i uverite se zašto je toliko popularno.
Potrebno je
- 200 g italijanskih špageta
- 2 litre vode
- 1 kafena kašičica soli
Za preliv:
- 6 krupnijih čenova belog luka
- 50 ml kvalitetnog maslinovog ulja
- 1 vezica peršuna
- 100 g parmezana
- pola kafene kašičice soli
- pola kafene kašičice sveže mlevenog bibera
- 1 kafene kašičice tucane paprike
- 125 ml vruće vode u kojoj su se kuvali špageti
Priprema
Operite vezicu peršuna, pa ocedite i osušite čistom krpom. Isecite sitno pa oljuštite i sitno iseckajte beli luk. Špagete skuvajte po uputstvu sa kesice. Viljuškom mešajte. U zagrejanom ulju na tiganju, na tihoj vatri, propržite listiće belog luka, uz povremeno mešanje. Sipajte vodu u kojoj su se skuvale špagete. Sve zajedno kuvajte nekoliko minuta. Zatim procedite skuvanu testeninu pa je prebacite u šerpu u kojoj se kuvala. Pospite so, biber i tucanu papriku. Dodajte ulje i luk iz tiganja. Umešajte rendani sir i seckani peršun, pa dobro promešajte. Služite toplo. Bon appetit!
ŠERPUŠA Starinska poslastica koju su obožavale sve domaćice, a pravila se za svako slavlje
Fenomanalna poslastica uspeće svima a budi sva čula.
BRESKVICE Starinski kolači sa džemom koji bude nostalgiju na prošla vremena
Neodoljivi kolači nestaće sa stola čim se postave.
6 TRIKOVA ZA NAJSOČNIJE LAZANJE Imaće hrskavu koru i slasan nadev, a ovo će dodati na ukusu
Primenite jednostavne trikove i uživajte u omiljenom jelu.
ITALIJANSKA KARBONARA Ovako se pravi po originalnom receptu, najkremastija koju ste jeli do sada
Sočno jelo za prave gurmane, nestaće sa stola odmah.
SLAVSKI KOLAČ SA VANILINIM EKSTRAKTOM Mirisan i neodoljiv, dobićete brojne pohvale od gostiju
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a ukrasiće svaku slavsku trpezu.
Komentari (0)