RIŽOTO SA BUNDEVOM Lagano, a zasitno jelo, u savršenom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivi rižoto nestaće sa stola odmah, a greje dušu i telo.

rižoto sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g bundeve
  • 1 šolja pirinča za rižoto
  • 1 luk
  • 1 čen belog luka
  • 50 g maslaca
  • 500 ml bujona
  • 5-6 listova žalfije
  • parmezan, so, biber

Priprema:
Na maslacu propržite crni i beli luk, dodajte bundevu iseckanu na kockice, a zatim i pirinač. Dinstajte kratko, pa postepeno dodajte bujon, mešajući dok pirinač ne omekša. Dodajte žalfiju, parmezan i puter pred kraj. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading