DOMAĆE PRINCES KROFNE Baka Ivanka nam je dala najbolji recept, ovako kremaste i mekane do sada niste jeli
Pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
Potrebno je
- 5 jaja
- 150 g brašna
- 250 ml vode
- 125 g putera
- prstohvat soli
Za fil:
- 600 ml mleka
- 3 kese pudinga od vanile
- 4 žumanca
- 200 ml slatke pavlake
- 20 g putera
- 2 vanilin-šećera
- 6 kašika šećera
- 2 kašike gustina
- prah-šećer za posipanje
Priprema:
Testo: Zakuvajte vodu s puterom, dodajte prstohvat soli i brašno. Mikserom mutite da se sjedine pa dodajte jedno po jedno jaje stalno muteći dok ne dobijete sjajno testo. Kašikom ili kesom za ukrašavanje kolača stavljajte loptice testa u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35 minuta, odnosno dok testo ne dobije smeđu boju. Fil: Odvojite 100 ml mleka, a ostatak stavite da provri. Penasto umutite žumanca sa šećerom i dodajte 100 ml mleka, gustin i prah pudinga. Izmešajte da nema grudvica. U mleko koje se kuva stavite vanilin šećer i kad provri dodajte smesu od žumanaca, smanjite temperaturu i mutite mikserom dok ne dobijete gustu glatku smesu. Sklonite sa šporeta i dodajte puter, promešajte. Poklopite i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku i pomešajte sa ohlađenim filom muteći mikserom malom brzinom. Ohlađene kore presecite napola, donji deo napunite filom i poklopite gornjim delom. Pospite krofne prah-šećerom pre služenja. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
PROFITEROLE Francuske princes krofne koje se tope u ustima, za gurmane i one izbirljive
Fenomanalan desert za sve prilike koji pomera granice dobrog ukusa.
PRINCES KROFNE ZA PRAVO UŽIVANJE Po receptu pevačice Goce Božinovske
Goca Božinovska, folk pevačica čije se pesme pevaju decenijama unazad, prvi album izdala je 1984. godine. Ponosna majka troje dece, koje ima iz dva braka, obožava da obraduje svoje najmilije nekim od specijaliteta iz sopstvene kuhinje. Ove princes krofne kažu da niko ne odbija, jer su vazdušaste i mekane kao duša.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)