HARMONIKA PILETINA Slasna rapsodija sa spanaćem i sirom, još kremastija od verzije sa krompirom
Ako volite haselbak krompir, ovu verziju sa piletinom ćete obožavati.
Potrebno je
- 500 g pilećih prsa
- 50 g kremastog sira
- 50 g spanaća
- 20 g kačkavalja
- mlevena paprika
- so
- biber
- ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na malo ulja prodinstajte spanać, pa umešajte krem sir. Zasecite piletinu, da između "džepova" bude 1 cm razmaka, ali nemojte da sečete do kraja, već 75% debljine mesa. Mešavinom spanaća i sira napunite proreze. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Začinite pa pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kad meso bude pečeno, a kačkavalj otopljen znaćete da je gotovo. Prijatno!
Možda vas zanima:
PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca
Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.
KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
MEDENA KRILCA SLASNIJA OD KLASIČNIH Meso se lepi za prste, postaće vaše novo omiljeno jelo
Ako volite klasična krilca, ova sa medom ćete obožavati.
BRZA KEKS TORTA ZA SVE PRILIKE Uspeva i početnicima u kuhinji, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna poslastica jednostavne pripreme, a nema ko će ostati na 1 parčetu.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U PALAČINKE Biće mekane i savršene, i neće pucati ni lepiti se
Primenite ovaj jednostavni trik i videćete razliku koliko su palačinke mekše i sočnije.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatično predjelo koje krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Zdrav i ukusan, a bundeva mu daje posebnu aromu.
OBLANDE Brzi i jeftini slavski kolači skupog ukusa, uspevaju svima, a poći će vam voda na usta
Gotove za 15 minuta, a nestaće sa stola čim se postave.
TRIK ZA NAJBOLJE SARME Ovako će biti sočne i slasne, i neće se odmotavati ni biti previše kisele
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u najlepšim sarmama.
Komentari (0)