NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Omiljeno jelo pevača Mirze Selimovića
Mirza Selimović održaće dva koncerta u Beogradu i obeležiti deceniju profesionalne muzičke karijere. Poznat po odličnom vokalu i pesmama koje brzo postaju hitovi, ne sumnjamo da će publika uživati i pevati uglas svaku njegovu numeru. Osim što dobro peva, Mirza je i pravi gurman, pa je otkrio recept za svoje omiljeno jelo - piletinu u sosu od šampinjona. Svi koji su probali ovo jelo kažu da nema boljeg!


Možda vas zanima:

PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.

PILETINA U SOSU Mekana, sočna i neodoljiva, prste da poližete
Najbolje služite uz kuvanu testeninu.

PILETINA U SOSU Neodoljivo jelo oduševiće i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Ukusno jelo oduševiće celu porodicu.

PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 500 g pilećeg belog mesa
- 500 g šampinjona
- 1 kisela pavlaka
- maslinovo ulje
- crni luk
- origano
- so i biber
Priprema:
Piletinu i crni luk iseckajte na kockice, pa propržite na maslinovom ulju desetak minuta. Šampinjone iseckajte na listiće pa dodajte u smesu sa mesom, poklopite i pržite. Kad voda od šampinjona ispari, dodajte čašu kisele pavlake i začinite. Pospite listićima svežeg peršuna ili bosiljka.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
Komentari (0)